Фотограф Борис Михайлов 4 квітня презентує в Харківській міській художній галереї свій новий альбом "Чай. Кава. Капучіно". Як повідомили "SQ" у галереї, робота всесвітньо відомого фотографа з Харкова у знімках розповідає про Україну та українців. Як зазначив автор у передмові до альбому, в ньому зібрані фотографії, зроблені в 2000-2010 рр. Зйомки в основному проходили в Харкові. На презентації також буде показаний фільм про фотографа, створений у кінці 2010 р. французько-німецьким телеканалом "Arte".

У 2009 р. Б.Михайлов презентував у галереї альбом "Макет Брауншвейка", який відображав фотороздуми автора про німецький народ. Як зазначив автор, у новій книзі він продовжує "свій пошук і своє дослідження часу і простору, дослідження людини і середовища, в якій він знаходиться". Його цікавлять "буденність і повсякденність і пошук формальних рішень для перекладу цієї повсякденності в фотографію". "Ця книга - продовження моїх серій, зроблених в дев'яності, в яких я спробував відобразити час розпаду Радянського союзу і намагався знайти його візуальні характеристики. Нова серія - це серія про новий час. У ній я продовжую свій пошук фотографічного відображення відбуваються в житті змін" , - зазначив автор у передмові.

У галереї додали, що найближчим часом відбудеться низка виставок Б.Михайлова в найбільших світових мистецьких закладах. З 1 травня 2011 р. до 31 березня 2012 р. його проект буде експонуватися в "Галереї Тейт" у Лондоні (Великобританія), з 26 травня до 5 вересня 2011 р. його виставка пройде в Американському музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку (США ). На Венеціанському бієнале (Італія) з 1 червня роботи Б.Михайлова будуть демонструватися в старовинному палаці Венеції. У цій же експозиції будуть представлені роботи ще одного харківського фотографа Сергія Браткова. У галереї підкреслили, що вперше в цю колекцію відібрані твори авторів пострадянського мистецтва і ними стали саме харків'яни.

Довідка "SQ". Початок презентації о 17.30.

Борис Андрійович Михайлов народився 25 серпня 1938 р. у Харкові. Закінчив Харківський інститут комунального будівництва (зараз - Харківська національна академія міського господарства) та Московське вище художньо-промислове училище ім. С.Строганова. Свій творчий шлях і перші фотографічні досліди розпочав у Харкові. В кінці 1960-х років провів свою першу виставку. Після того, як працівники КДБ знайшли фотографії його оголеної дружини, і звинуватили його в порнографії, йому довелося залишити роботу інженера на харківському заводі і підробляти на різних роботах, віддаючи весь вільний час фотографії. З середини 1990-х художник постійно проживає в Німеччині (Берлін). У 2007 р. брав участь у Венеціанському бієнале як представник України. Б.Михайлов - лауреат багатьох міжнародних премій. Працював запрошеним професором кафедри візуальних досліджень навколишнього середовища Гарвардського університету (2000 р.), академіком Німецької академії мистецтв, викладав у Лейпцизькій академії візуального мистецтва (2002-2003 рр.). Єдиний український лауреат міжнародної премії "Хассельбладами" (еквівалент Нобелівської премії в області фотографії), яку йому присудили в 2000 р. У 2008 р. обраний членом Академії візуальних мистецтв у Берліні (Німеччина).