Четвертий всеукраїнський арт-фестиваль для творчої молоді "Valiza Fest" пройде 22 жовтня  у Харкові, у розважальному центрі "Французький бульвар" ("Шато-Ледо"). Як повідомила "SQ" PR-менеджер заходи Марія Мартиросян, фестиваль буде присвячений Лондону. Ідеолог фестивалю Інна Мірошниченко відзначила, що організатори "Valiza Fest" намагатимуться передати "атмосферу міста туманів і двоповерхових автобусів", стиль життя його мешканців.

Будуть представлені роботи понад 80 учасників - майстрів ручної роботи, дизайнерів та творчої молоді - з різних міст України, зокрема, з Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.), Одеси, Харкова і Чернігова. На фестивалі пройдуть покази молодих дизайнерів. Свої нові колекції осінь-зима 2011-2012 рр. продемонструють такі дизайнери: Аміна Гасемі, Anastasia Maltseva, Anna Yakovenko, ADAMSKAYA, Emma Korostyliova, Aulova Design, Дар'я Сахарова. Також у програмі фестивалю - кіновечірки з демонстрацією та обговоренням англійського кіно, буккросинг (обмін книгами), фотосесії, анімаційні шоу та семінари від фахівців за напрямами: "Бізнес. Особистий PR", "Стиль. Один день у Лондоні", "Психологія. Кар'єра і жіночність: як не втратити себе".

Крім того, в рамках "Valiza Fest" відбудеться благодійна акція "Future for kids", де кожен учасник фестивалю надасть одну або кілька своїх робіт для продажу в спеціальному "благодійному" куточку. Кошти, виручені від їх реалізації, будуть направлені на придбання устаткування у 16-у міську лікарню.

Для всіх гостей фестивалю будуть виступати учасники танцювально-театрального балету "PAstudioBallet", танцювальний колектив "FLYING UP", а також відбудеться акустичний виступ молодого виконавця Дмитра Деменка.

Довідка "SQ". Фестиваль пройде з 11.00 до 20.00.

Перший "Valiza Fest" відбувся в квітні 2010 р. Пізніше організатори заходу вирішили урізноманітнити його тематичним наповненням, і третій "Valiza Fest" був присвячений Парижу. Всього три фестивалі відвідали понад 7 тис. гостей.