У Харківському державному російському драматичному театрі ім.О.Пушкіна тепер будуть розділені посади художнього керівника і директора. Про це 1 листопада розповів журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, таке рішення було прийняте після переговорів з колективом театру. Господарськими питаннями займатиметься директор, а питаннями репертуару і нових постановок - художній керівник.

За словами М.Добкіна, кандидатури керівників уже визначені, і з ними планується укласти контракти. Обидві ці людини працюють у театрі, одна з них входить до числа провідних акторів, друга була заступником директора театру Олександра Барсегяна з господарської частини. "Як тільки будуть складені всі документи і пройдуть переговори, ми підпишемо з ними контракти. До підписання назвати прізвища кандидатів я не можу", - зазначив губернатор.

Як повідомили "SQ" у театрі, офіційної інформації про те, хто стане художнім керівником і директором, у них поки немає. Посаду заступника театру з господарської частини обіймає Олег Шевчук.

Начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов прізвищ майбутніх керівників теж поки не називає, але каже, що оприлюднить їх відразу після підписання з ними контрактів, які планується укласти наступного тижня.

Довідка "SQ". У 1933 - 1949 рр. театр був Харківським театром російської драми. У 1949 - 1971 рр. став називатися Харківський державний російський драматичний театр ім.О.С.Пушкіна. 1971 р. театру було присвоєне звання "академічний". Головним режисером театру став О.Барсегян. 1976 р. театр отримав першу премію на огляді кращих вистав театрів України. За роки свого існування театр гастролював у Баку (Азербайджан), Вільнюсі (Литва), Єревані (Вірменія), Кишиневі (Молдова), Мінську (Білорусь), Ризі (Латвія), Москві, Красноярську, Ленінграді, Новосибірську (усі - Росія) й інших містах.

Директор театру О.Барсегян помер 7 вересня 2011 р. після тривалої хвороби. Він і виконував функції художнього керівника театру, і курирував господарські питання.