У грудні в Харківській області почалася реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка". Про це 28 грудня повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, роботи виконуються швидко, і на 27 грудня вже освоєно більше 5 млн.грн.

Як зазначив В.Хома, будівельники зрізали старі навіси, проводять комунікації і виконують земляні роботи. "Робота йде, кошти освоюються. Тепер усе залежить від того, якою буде погода. Поки морозів немає, можна продовжувати будівництво хорошими темпами. Якщо в січні почнуться морози, то роботи сповільняться", - зазначив В.Хома.

Він також нагадав, що перед областю стоїть завдання завершити реконструкцію пункту пропуску у травні 2012 р.

Довідка "SQ". На реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка" (на кордоні з Росією, Харківська обл.) з держбюджету виділено 69 млн. грн., з них 20 млн. грн. - на роботи з реконструкції у 2011 р. Близько 90% коштів, які освоять у 2011 р., будуть спрямовані на закупівлю будівельних матеріалів. Реконструкцію планується закінчити до травня 2012 р. після реконструкції пропускна здатність "Гоптівки" збільшиться у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (зараз пропускає 1 тис. 400 автомобілів) і до 20 тис. осіб (зараз - 10 тис.). Генеральним підрядником будівництва є ТОВ "ВБК "Центренергобуд".

"Гоптівка" реконструюється до Євро-2012. Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.