На реконструкцию "Гоптовки" должно поступить 50 миллионов гривен из госбюджетаНа реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка" (Дергачівський р-н Харківської обл.) ще має надійти близько 50 млн.грн. з держбюджету. Про це 30 березня повідомив журналістам голова Державної митної служби України Ігор Калетник. За його словами, всього вартість реконструкції "Гоптівки" складає 71 млн.грн.

За словами голови Держмитслужби, необхідний залишок коштів для завершення реконструкції буде виділений цього року. Зараз обсяг робіт виконаний на 40%, освоєно 10% коштів. "Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб реконструйована "Гоптівка" була введена в експлуатацію до Євро-2012. Але поки виділено лише 20 млн.грн. Будемо сподіватися, що ми встигнемо завершити роботи вчасно", - зазначив І.Калетник.

Довідка "SQ". У грудні 2011 р. у Харківській області почалася реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка", завершити яку планувалося у травні 2012 р. Після реконструкції пропускна здатність "Гоптівки" збільшиться у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (зараз пропускає 1 тис. 400 автомобілів) і до 20 тис. осіб. (зараз - 10 тис.). Генеральним підрядником будівництва є ТОВ "ВБК "Центренергобуд".

"Гоптівка" реконструюється до Євро-2012. Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.