У Харківській області почала працювати програма компенсації 30% вартості сільськогосподарської техніки місцевого виробництва. Про це 31 жовтня повідомили "SQ" у Головному управлінні агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації. У рамках програми, погодження якої в органах юстиції було завершене в жовтні, належить розподілити 5,5 млн.грн. компенсації. На розгляд комісії вже надійшла заява на компенсацію вартості трактора виробництва ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ).

За даними управління, за розпорядженням ХОДА від 8 серпня 2011 р. (№ 443) буде компенсуватися частина вартості продукції декількох виробників. До їх числа увійшли ХТЗ (пропонує 12 видів тракторів), ТОВ "Торговельний дім "Донзаб" (пропонує комбайн "Донець-1500"), ТОВ "Фірма "Альта ЛТД" (обприскувачі "Степ 2000/18" і "Степ 2500/18 "), а також ЗАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод"(пропонує борони, культиватори та лущильники).

Як повідомили у ТОВ "Торговельний дім ВАТ "Харківський тракторний завод", реалізація продукції ХТЗ здійснюється безпосередньо з заводу і через ексклюзивного дистриб'ютора заводу - компанію ТОВ "Техноторг" (Харківська обл., Дергачівський р-н, сел.Солоницівка).