Реалізація програми капіталізації українських банків дозволяє очікувати подальшого збільшення частки іноземного капіталу в них, прогнозують в Національному банку України (НБУ). "За результатами діагностичного обстеження вісім банків з інкапіталом (частка статутного капіталу цих банків у загальній сумі інкапітала становить більше 90%) повинні до кінця поточного року збільшити свій капітал на суму 8,2 млрд. грн. Крім того, до кінця 2010 р. очікується надходження коштів нерезидентів в банк, в якому призначена тимчасова адміністрація, в розмірі близько 5 млрд. грн. (у банк "Надра" - "SQ ")", - пояснюється в листі Нацбанку. НБУ відзначає, що в період кризи зарубіжні материнські банки забезпечили надійну підтримку капіталізації своїх дочірніх фінустанов в Україні. У листі також вказується, що на сьогоднішній день інкапітал в Україні представлений 25 країнами. Найбільша частка припадає на капітал з Росії (23,3%), Кіпру (12,8%), Австрії (12,3%), Франції (11,3%), Нідерландів (6,5%), Угорщини та Швеції (по 6,0%), Німеччини (5,2%). (http://www.interfax.com.ua)

Довідка "SQ". Станом на 1 липня в Україні діяло 52 банки з інкапіталом, у тому числі 20 фінустанов із 100%-м інкапіталом.

У "VAB Банку" за результатами другого кварталу відзначили позитивну тенденцію щодо погашення кредитної заборгованості з боку корпоративного бізнесу. У другому кварталі реструктуризовано близько 60% портфеля проблемної заборгованості юридичних осіб. При цьому обсяг погашення проблемних активів у 8 разів перевищив показник за перший квартал. Найбільша активність відзначена з боку малого та середнього бізнеса.(http: / / www.uabanker.net)

Довідка "SQ". "VAB Банк" працює з 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. Регіональна мережа банку представлена 150 відділеннями в Україні. Акціонери" VAB Банку "- міжнародна компанія" TBIF Financial Services BV "( Амстердам, Нідерланди). Станом на 1 липня 2010 р. регулятивний капітал банку склав 888, 7 млн. грн., обсяг чистих активів - 7,1 млрд. грн.

У Європі з'явиться перше рейтингове агентство. Французька страхова компанія "Coface" змінить профіль і до кінця 2010 р. почне роботу як перше міжнародне рейтингове агентство в Європі. Таким чином, "Coface" кинула виклик провідним рейтинговим агентствам США - "Moody's", "Standard & Poor's" і "Fitch". У липні 2010 р. компанія подала заявку європейського органу нагляду за цінними паперами "CESR" на отримання дозволу працювати як рейтингове агентство в десяти європейських країнах: Німеччині, Франції, Великобританії, Італії, Іспанії, Португалії, Бельгії, Нідерландах, Чехії та Польше.Відмінністю від американських рейтингових гігантів буде система оплати послуг "Coface". Платити за оцінки будуть тільки компанії зі страховим покриттям менше 5 млн. євро, а для компаній з більш великим страховим покриттям рейтинги будуть складатися безкоштовно.(http: / / www.prostobankir.com.ua)