ПАТ "Харківміськгаз" із закінченням опалювального сезону буде відключати боржників від системи газопостачання. Про це повідомив сайт Харківської міськради. За даними "Харківміськгазу", серед найбільших боржників - мешканці багатоповерхівок, борг яких становить майже 46,5 млн.грн. В цілому заборгованість за спожитий в Харкові газ складає 148 млн.грн.

Як відзначають на підприємстві, несвоєчасна плата за газ може обернутися для споживача судовими позовами, вилученням майна та накладенням арешту на грошові кошти, включаючи заробітну плату, пенсію, банківські вклади, рахунки в цінних паперах. Станом на 30 березня від системи газопостачання міста відключені 14 тис. 33 приватних будинки і квартири.

Як повідомив на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) голова ХОДА Михайло Добкін, при сприятливих погодних умовах опалювальний сезон для житлового фонду буде завершено до 15 квітня. Зокрема, це пов'язано з рівнем розрахунків за тепло і газ. "Якщо встановиться тепла погода і погодні умови дозволять, централізоване опалення житлових будинків в Харківській області буде відключено раніше 15 квітня. До об'єктів соціальної сфери це не відноситься", - зазначив губернатор.