Проведення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР розпочнеться 1 червня 2012 року. Згідно з повідомленням Нацбанку, з 2 квітня Ощадбанк України почне актуалізацію реєстру даних вкладників Ощадбанку СРСР: така процедура буде проводитися для тих громадян, які зареєструвалися, але не отримали компенсаційні виплати в 2008 р. і дані про яких внесені до реєстру до 1 січня 2012 р. Так, згідно з повідомленням, громадяни у віці 80 років і старше можуть оновити персональну інформацію в реєстрі з 2 по 20 квітня, 70-79 років - з 21 квітня по 20 травня, 60-69 років - з 21 травня по 20 червня, 50-59 років - з 21 червня по 20 липня, до 50 років - з 21 липня 2012 року. Разом з тим, вони зможуть оновити персональну інформацію в реєстрі і в будь який інший час, звернувшись у відділення банку.(http://www.izvestia.com.ua)

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович в рамках своїх соціальних ініціатив заявив про необхідність здійснити компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку СРСР в сумі 1 тис. грн. тим громадянам, хто ще не отримав їх, коли подібні виплати проводив уряд Ю.Тимошенко.

"VAB Банк" ухвалив рішення про припинення членства в Асоціації українських банків (АУБ), про що сповістив АУБ 30 березня. "Багато великих українських банків протягом тривалого часу неодноразово направляли критичні зауваження на адресу керівництва АУБ за нехтування інтересами учасників ринку і пасивну позицію щодо захисту інтересів банків на законодавчому рівні. Однак належних висновків керівництво АУБ так і не зробило. В минулому році "VAB Банк" разом з багатьма іншими учасниками ринку увійшов в Незалежну асоціацію банків України (НАБУ), яка, на нашу думку, демонструє достатню ефективність і наполегливість щодо захисту інтересів учасників ринку банківських послуг і займає більш конструктивну позицію у вибудовуванні діалогу з регулятором щодо обговорення спірних питань і нових механізмів регулювання ринку та ринкових відносин ", - зазначив голова правління "VAB Банку" Денис Мальцев. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Про вихід з АУБ також заявило керівництво "Єврогазбанку" і банку "Хрещатик". В НАБУ входить близько 80 банків, в АУБ - близько 90. 

Рейтингове агентство "IBI-Rating" повідомляє про присвоєння кредитного рейтингу АТ "Ерде Банк" на рівні uaBBB, з прогнозом "стабільний" і визначенні індивідуального рейтингу надійності вкладів банку на рівні 4 (висока надійність). Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaВВВ характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Прогноз рейтингу "стабільний" вказує, що зміна рейтингу протягом року малоймовірна. Даний кредитний рейтинг відображає підтримку з боку акціонерів та очікуване збільшення капіталу банку; чутливість банку до кредитних ризиків (значна концентрація клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками); значну концентрацію ресурсної бази; низьку диверсифікацію портфеля цінних паперів, що наражає банк ринкового ризику; збалансованість активів і пасивів за строками до погашення; інформаційну відкритість та прозорість.
(http://www.uabanker.net)