Роботи з реконструкції харківської окружної дороги тривають. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Валентин Дулуб, передав офіційний сайт ХОДА.

Зараз на окружній роблять нарізку поперечних технологічних тріщин і закладення їх спеціальною мастикою. Застосовується німецька технологія, за якою двом шарам асфальту дають можливість улежаться, пережити зиму, а потім під впливом температури покриття виявляє слабкі місця - на асфальті з'являються деформаційні тріщини. У цих місцях робиться розшивання швів і закладається мастика німецького виробництва, яка служить буфером між шарами асфальту. За словами В.Дулуба, така технологія дозволить уникнути виникнення пошкоджень на окружній дорозі і домогтися того, щоб надалі дорога ремонту не потребувала.

Заступник губернатора також повідомив, що за європейськими стандартами узбіччя дороги повинне мати покриття. Минулого року ці роботи не вдалося завершити через несприятливі погодні умови. Зараз з узбіччя окружної дороги видаляється верхній шар грунту, а потім укладається щебінка і переробляється старий асфальт, який був знятий з окружної на початку її реконструкції.

Також до 1 вересня планується завершити нанесення на дорогу нової особливо міцної пластикової розмітки, триває встановлення бар'єрного огородження та ремонт мостів, а також пристрій зовнішнього електричного освітлення на 15-ти транспортних розв'язках.

Довідка "SQ". Дорога була повністю відкрита для руху 27 жовтня 2010 р. У ході капітального ремонту дороги було влаштовано сім додаткових смуг на підйом загальною протяжністю 7 км. Були повністю перероблені і заново забетоновані мости через річки Лопань і Харків, на вирівнювання профілю дороги було витрачено 130 тис.т асфальту першого шару, облаштовані водовідвідні споруди (25,8 км бортового каменю і 139 шт. телескопічних лотків), встановлено 1 тис. 125 дорожніх знаків, 11 тис. погонних метрів бар'єрного огородження, нанесено 203,6 км лінії дорожньої розмітки. На дорозі працювали 17 підрядних організацій, 500 одиниць техніки та 1,5 тис. робітників. Харківська окружна дорога включена до переліку об'єктів, що ремонтуються до Євро-2012.