Нарада з будівництва підстанції "Дергачі" пройшла в Дергачівському районі під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимира Бабаєва. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

Зараз у Дергачівському районі в АК "Харківобленерго" немає потужних підстанцій напругою 110 кВ. Тому компанія розробила програму і почала будівництво електропідстанції 110 кВ "Дергачі". Будівельні роботи вже ведуться. Загальна вартість спорудження енергооб'єкта - 129 млн. 200 тис.грн., зараз профінансовано 73 млн. 712 тис. грн. Фінансування будівництва ведеться за власний рахунок "Харківобленерго".

Як зазначив В.Бабаєв, роботи ведуться за сучасними технологіями. На підстанції буде встановлено два силових трансформатори потужністю по 40 МВА, два відкритих розподільних пристрої 110 кВ і 35 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі, обмежувачі перенапруги. Все необхідне обладнання виготовляється на провідних вітчизняних та іноземних підприємствах.

Ввести підстанцію в експлуатацію планують у листопаді 2011 р.

Довідка "SQ". У серпні 2010 р. була запущена нова високовольтна лінія електропередачі напругою 110 кВ "Перемога - Дергачі".