Компанія "Нестле" почала інвестувати в розвиток виробництва придбаних у 2010 р. фабрик у Харкові. Про це повідомив "SQ" директор з корпоративних питань "Нестле" в Україні та Молдові Геннадій Радченко. За його словами, процес інвестування почався з фабрики з виробництва приправ "Мівіна" (закуплено і встановлюється нове обладнання) і буде безперервним протягом декількох років на всіх фабриках. Обсяги інвестицій не розкриваються, вони будуть проведені за рахунок реінвестиції прибутку підприємств.

Як зазначив Г.Радченко, ще буде інвестування в розвиток інфраструктури фабрик і їх енергетичного господарства, будуть інвестиції в охорону праці. Протягом декількох тижнів в упаковку "Мівіни" будуть внесені зміни, і на ній з'явиться знак "Нестле". "Це не означає, що якимось чином зміниться сам продукт. Ми купили бренд "Мівіна", і ця продукція була дуже гарною. Але покупка бренду - це тільки початок нового витка інвестицій у людей, у процеси, в нові підходи до охорони праці, до відносин з постачальниками, впровадження стандартів, які прийняті на фабриках "Нестле", - зазначив Г.Радченко.

За його словами, харківські фабрики вже включені в централізовану закупівлю сировини разом з іншими двома фабриками "Нестле" в Україні, що дозволило скоротити витрати на закупівлю. "У нас довгострокові контракти з місцевими виробниками на поставку продукції", - зазначив Г.Радченко.

Директор з корпоративних питань повідомив, що з урахуванням харківської "Мівіни" обсяг виробництва "Нестле" в Україні збільшився на 30%, без урахування "Мівіни" - на 15%. "Ми в основному працюємо на внутрішній ринок України. У Європі складно знайти такий вільний ринок. Ці 15% - це стабільне зростання обсягів протягом кількох років. Це досить велике зростання. А обсяг продажів "Мівіни" у 2010 р. склав близько 490 млн.грн.", - повідомив Г.Радченко.

Довідка "SQ". У лютому 2010 р. компанія "Нестле" придбала торгову марку "Мівіна" ТОВ "Техноком" (Харків). Придбання торгової марки означає придбання трьох фабрик на двох виробничих майданчиках у Харкові (на пр.Московський і в районі аеропорту).

За даними "Нестле", на підприємствах компанії в Харкові працює близько 2 тис.осіб.