Холдингова компанія "АвтоКрАЗ" (Кременчук, Полтавська обл.) у партнерстві з компанією "Велмаш-Україна" (Харків), розробила новий тип контейнерного автомобіля-сміттєвоза "КРАЗ Н23.2 (МПР-2)". Про це повідомляється на сайті "КрАЗа". Сміттєвоз призначений для механізованого завантаження, транспортування і вивантаження побутового сміття, великогабаритних будівельних і промислових відходів у змінних контейнерах.

За даними сайту, кабіна нового "КРАЗа" розташована над двигуном, що забезпечує більш високу маневреність, ніж у капотних "КРАЗів". На машині встановлено мультіліфтовое обладнання МПР-2 (знімний контейнер і кран-гідроманіпулятор КМУ 90-01 з грейферним захопленням).

Як повідомив "SQ" заступник директора з комерційних питань "Велмаш-Україна" Михайло Ткач, компанія торгує підйомною технікою імпортного виробництва, а також має виробничий і конструкторський підрозділи. Конструктори "Велмаш-Україна" взяли участь у розробці тієї частини нового вантажного автомобіля, яка стосується навантаження і розвантаження контейнерів. З Кременчука до Харкова будуть поставлятися шасі, а на виробничому майданчику "Велмаш-Україна" машини дооборудуют вантажопідйомними механізмами. Машини можна використовувати для роздільного збору сміття.