ДП "Лозівський конезавод № 124" (Харківська обл.) буде реструктуризований в рамках державної програми розвитку конярства. Про це 29 квітня повідомив "SQ" голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева. За його словами, в країні створено державне підприємство "Конярство України", до структури якого увійдуть всі конезаводи країни. При цьому Лозівський конезавод втратить статус юридичної особи і буде включений до складу підприємства. На заводі провели зміну керівництва - був звільнений директор Володимир Пересада та призначено виконуючого обов'язки директора.

Як зазначив Б. Рева, Лозівський конезавод має заборгованість по зарплаті, яка перейшла на баланс нового підприємства "Конярство України". Складено графік погашення заборгованості по зарплаті. У ході реоганізаціі працівники конезаводу напишуть заяву на звільнення з ДП "Лозівський конезавод № 124" і напишуть заяви на прийняття на роботу на нове підприємство.

Як повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, заборгованість із зарплати на заводі становить близько 330 тис.грн. "Є істотна кредиторська заборгованість. Але у підприємства є близько 4 тис.га земельних угідь, завод отримує дотацію на селекцію по конярству. Так що є резерви за рішенням проблем, що накопичилися", - заявив В. Алексейчук.