"Сведбанк" за підсумками першого кварталу 2011 р. отримав 456 млн. грн. чистого прибутку (згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності). Про це повідомила прес-служба фінустанови. У порівнянні з січнем-березнем 2010 р. чистий прибуток банку зріс у 44,3 рази. Однією з причин такого високого фінансового результату Сведбанку стало розформування резервів під проблемну заборгованість. Так, обсяг сформованих резервів по кредитах клієнтів скоротився на 21% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. "Підсумки роботи Сведбанку в першому кварталі - це продовження позитивної тенденції та прямий результат зусиль у сфері реструктуризації проблемних кредитів, які ми докладаємо з середини 2009 року, а також реорганізації банку. Скоротивши кредитні ризики в нецільових сегментах, ми зосередили увагу на активній роботі з великими корпоративними клієнтами і сегментом малого і середнього бізнесу ", - цитує прес-служба головe правління "Сведбанку" Райнера Мюллер-Ханке. Примітно, що за розміром отриманого в першому кварталі прибутку "Сведбанк" обігнав багаторічного лідера в цій "номінації" - "ПриватБанк" (чистий прибуток за 1-й Квартал - 434,7 млн. грн.) (http://delo.ua)

Довідка "SQ". ПАТ Сведбанк (Київ) є правонаступником АКБ "ТАС-Комерцбанк" (материнський банк Банківського холдингу ФГ "ТАС"). Працює на фінансовому ринку України 15 років і входить до групи великих українських банків. У 2007 р. 100%-й пакет акцій АКБ "ТАС-Комерцбанк" та його дочірнього банку АКБ "ТАС-Інвестбанк" викупив Swedbank (Швеція). 15 червня 2009 до своєї роботи на посаді голови правління приступив Райнер Мюллер-Ханке. Він змінив на цій посаді Сергія Тігіпка.

Загальні збори акціонерів "Кредитпромбанку" отриманий в 2010 р. прибуток (5,9 млн.грн.) вирішили направити для формування резервного фонду. Також прийнято рішення не нараховувати і не виплачувати акціонерам банку дивіденди за підсумками фінансово-господарської діяльності у 2010 р. Крім того, на зборах переобрано склад наглядової ради банку. Головою наглядової ради строком на 3 роки став Константінос Папунідіс. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Згідно з розподілом НБУ, входить до групи найбільших банків країни. Станом на 1 квітня 2011 регіональна мережа філій та відділень банку об'єднує 185 точок продажів. Громадянин Греції Папунідіс Константінос володіє 6,6929% акцій банку.

"Прокредитбанк" має намір випустити облігації на 200 млн. грн. Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Планується випустити облігації двох серій - "G" і "H". Спосіб розміщення - публічний (відкритий). Розміщення бондів буде проводитися через дві українські фондові майданчики - біржі "Перспектива" і ПФТС. Андеррайтером випуску виступить інвесткомпанія "Інвестиційний Капітал Україна". "На дату прийняття рішення про розміщення облігацій сума, на яку вони розміщуються, складає 67% від розміру статутного капіталу банку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив банк, Фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій серії "G" та серії "H", у повному обсязі (200 млн. грн.) будуть використані для кредитування емітентом проектів малого і середнього бізнесу. Емітент зобов'язується не використовувати кошти, залучені від розміщення облігацій серії "G" та серії "H", для формування і поповнення статутного капіталу банку, а також для покриття збитків банку від господарської діяльності. (http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". "ПроКредит банк" (раніше "Мікрофінансовий Банк") створений у 2001 р. За даними НБУ, станом на 1 січня 2011 р. акціонерами фінустанови були Європейський банк реконструкції і розвитку (15,2% акцій), "Прокредит Холдинг" (Німеччина ) - 45,7% і KfW Entwicklungsbank (Німеччина) - 39,1%. На початок року банк займав 57-е місце за розміром активів серед українських банків (2,4 млрд. грн.).