Компанія "Спецбудмонтаж-Україна" (Харків) завершила установку технологічного устаткування комплексу газоочищення заводу "Дніпросталь" (Дніпропетровськ). Як повідомили 29 листопада "SQ" у компанії, після введення в експлуатацію завод стане найбільшим у Східній Європі електросталеплавильним комплексом.

Зараз обладнання та системи комплексу газоочищення заводу проходять так звані "холодні" випробування, тобто індивідуальні випробування систем, прокрутку обладнання та продувку трубопроводів.

За словами головного інженера департаменту спеціального будівництва ТОВ "Спецбудмонтаж-Україна" Геннадія Булгакова, на кінець листопада обсяг виконаних компанією робіт з монтажу технологічного обладнання склав понад 2 тис. т. Наразі на будівництві об'єкта задіяні 47 осіб і сім одиниць спеціалізованої техніки, серед якої - крани вантажопідйомністю від 25 до 50 т.

Довідка "SQ". Завод "Дніпросталь" побудований за сучасними технологіями: тут уперше в Україні у процесі виробництва сталі буде застосована електродугова піч. Наразі будівництво заводу "Дніпросталь" знаходиться на завершальній стадії. Пуск підприємства запланований на 15 грудня 2011 р.

Компанія "Спецбудмонтаж-Україна" заснована 1992 р. Компанія надає комплексне рішення завдань у галузі будівництва промислових, комерційних, житлових та адміністративних об'єктів. За час діяльності підприємство реалізувало більше 70 проектів. У число клієнтів компанії, зокрема, входять "Північний ГЗК", "Полтавський ГЗК", "Стахановський завод феросплавів" та інші підприємства.