Національний банк України спільно з Кабміном розробив програму активізації іпотечного кредитування. Програму планується запустити через Агентство рефінансування житлових кредитів до кінця цього року. Зараз Нацбанк готує документи для запуску цього процесу. Однією з функцій агентства стане випуск довгострокових облігацій з додатковим забезпеченням у вигляді пулу іпотечних кредитів. В НБУ зазначили, що наявність такого забезпечення буде сприяти зниженню вартості облігацій і відповідному фінансуванню банків. Аналітики застерігають, що перешкодою успішної реалізації даної ідеї є відсутність значного попиту на ці папери в нацвалюті, враховуючи заплановану невисоку прибутковість на рівні 12-14%. (Http://www.banki.ua)

Спостережна рада "VAB Банку" 25 листопада прийняла рішення про призначення на посаду голови правління Дениса Мальцева, який з 2011 р. обіймав посаду першого заступника голови правління банку. До вирішення питання узгодження його кандидатури з Національним банком України з 25 листопада Д.Мальцев виконує обов'язки голови правління з наданням йому повного обсягу повноважень керівника банку відповідно до чинного законодавства. Цим же рішенням Спостережна рада погодила звільнення Петра Барона, який очолював банк з 2008 р. (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена ​​150 відділеннями в Україні, а також представництвом у м. Будапешті (Угорщина). У жовтні 2011 р. власник агрохолдингу "Авангард" Олег Бахматюк став власником контрольного пакету банку.

За останній місяць одразу чотири банки серед 50 найбільших призупинили кредитування на купівлю нових іномарок, при цьому довгострокові автокредити дорожчають у два рази швидше, ніж короткострокові. За даними компанії "Простобанк Консалтинг", за останній місяць свої кредитні програми призупинили "VAB Банк", "Кредитпромбанк", банк "Київ" і "Правекс-банк". (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". У вересні 2011 р. найбільше здешевшали кредити на купівлю нових іномарок терміном на п'ять років, а не терміном на один-два роки, як було протягом усіх попередніх місяців цього року, при цьому середні реальні ставки опустилися нижче 16% річних для всіх термінів кредитування.