Індустріальна група (ІГ) "УПЕК" (Харків) у 2011 р. планує інвестувати 7 млн.євро у розвиток виробництва на ТОВ "Українська ливарна компанія" (УЛК, Харків). Про це заявив президент ІГ "УПЕК" Анатолій Гіршфельд, повідомили "SQ" у прес-службі "УПЕК". За словами А.Гіршфельда, мета інвестпроекту - розширення можливостей підприємства в області виробництва середніх і крупних виливків.

За словами президента компанії, в 2010 р. УЛК значно розширила свою частку на ринку залізничних компонентів. У відповідності з довгостроковою стратегією розвитку ливарна компанія освоює виробництво середнього лиття для потреб вагонобудування і повинна стати одним з провідних виробників СНД в цьому сегменті ринку. Результати роботи компанії в 2010 р. дозволяють планувати обсяги виробництва більше 15 тис. т у 2011 р.

Довідка "SQ". ТОВ "Українська ливарна компанія" засноване 2004 р. За підсумками 2009 р. компанія отримала чистий прибуток 28,4 млн.грн., що на 64,7% нижче показників 2008 р. УЛК з січня до листопада 2010 р. досягла обсягів середньомісячного виробництва лиття в 500 т. УЛК, зокрема, виробляє корпуси поглинаючого апарату автозчеплення залізничного рухомого складу. Споживачами даної продукції є вагонобудівні підприємства СНД. Заплановано освоєння широкого асортименту виливків для вантажного рухомого складу залізниці, зокрема, виробництво важкого литва залізничного призначення.

Індустріальна група "УПЕК" спеціалізуються з виробництва комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Консолідований обсяг продажів підприємств групи в 2009 р. склав 808,3 млн.грн. (у 2008 р. - 1,25 млрд грн.).