Національний банк України (НБУ) знизив ліміт загальної довгої відкритої валютної позиції банку (Л13-1) з 20% до 5%, відповідну постанову № 205 НБУ прийняв 22 червня і в п'ятницю, 24 червня, розіслав банкам. У документі зазначається, що він набуває чинності з 29 червня разом з постановою № 204 від 22 червня, що посилює відповідальність банків за порушення цього ліміту. Зокрема, уповноважений банк у разі перевищення встановленого розміру ліміту Л13-1 зобов'язаний продати суму такого перевищення не пізніше наступного банківського дня. (Http://www.interfax.com.ua)

Нацбанк регламентував списання банками безнадійної заборгованості за рахунок резервів. "Порядок відшкодування банками безнадійної заборгованості за рахунок резерву затверджений постановою правління НБУ № 172, погоджений з Міністерством фінансів. Постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції", - йдеться в повідомленні НБУ. У порядку визначені критерії, дотримання яких дає право банкам списати безнадійну заборгованість. При цьому Нацбанк підкреслює, що її списання не є підставою для припинення вимог банку до позичальника. (Http://www.bank.gov.ua)

Наглядова рада "Укргазбанку" призначила нових членів правління - Дмитрієву А.М. і Шаповала В.В. Зі складу правління банку виведені Чернишова Д.В. і Тишкова В.В. Оновлений склад правління банку виглядає так: голова правління - Мамедов С.Г., перший заступник голови правління - Шлапак С.В., заступник голови правління - Гаврилюк Н.Б., заступник голови правління - Дмитрієва О.М., заступник голови правління - Лечехліб Р.В., заступник голови правління - Шаповал В.В., член правління - Рогачов А.Н. (Http://finance.liga.net)

Довідка "SQ". ПАТ "Акціонерний банк "Укргазбанк" - правонаступник ВАТ "АБ "Укргазбанк" (з 1995 до 1996 рр. - ЗАТ "Інтергазбанк", з 1993 до 1995 рр. - ЗАТ "Хаджибейбанк"). Входить до другої десятку банків України за обсягом активів. Основним акціонером банку з часткою в 87,72% є держава в особі Мінфіну.

Нацбанк випустив в обіг дві монети. Зокрема, НБУ випустив золоту пам'ятну монету "Скіфське золото. Олень". Монета присвячена зразку ювелірного мистецтва Скіфії - золотій пластині із зображенням оленя (VII - VI ст. до н.е.) з кургану біля с. Синявки Черкаської області. Продовжує серію "Найменша золота монета". Монета виготовлена ​​із золота 999,9-ї проби, номінал - 2 грн., тираж - 10 тис.шт. (Http://www.bank.gov.ua)

Також випущена ювілейна монета "800 років м. Збараж". Монета присвячена місту Збараж, яке розташоване на р. Гнізна (басейн р. Дністер) у Тернопільській області. Перша письмова згадка про місто припадає на 1211 р., коли Збараж входив до Галицько-Волинське князівства і був одним з його найбільш укріплених удільних центрів. Місто стало відомим також завдяки подіям періоду Визвольної війни укpаінcкого народу 1648 - 1654 рр. Монета продовжує серію "Стародавні міста України", номінал - 5 грн., виготовлена ​​з нейзильберу, тираж - 35 тис.шт. (Http://www.bank.gov.ua)

"ІМЕКСБАНК" 25 червня відкрив відділення № 337 в м.Рівне (вул.Словацького, 1, каб.34). Відділення розташоване в центрі міста на першому поверсі адміністративної будівлі. Поруч знаходяться приватні фірми, офіси і паспортний стіл. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АТ "ІМЕКСБАНК" (Одеса) зареєстроване 1994 р. Входить до групи великих банків і є лідером на півдні Україні. На 1 червня 2011 р. регулятивний капітал перевищив 1 млрд.грн. У банку обслуговується понад 22 тис. клієнтів - юридичних осіб і більше 831 тис.кліентов - фізичних осіб. Регіональна мережа налічує 469 підрозділів, мультисистемним банкоматів - 261, терміналів - 892, платіжних карт - 1752455 шт.