"Створення банку поганих активів є нереальним через відсутність реального фінансового джерела, за рахунок якого можна було б скупити погані активи в банків", - заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. Для ефекту від якоїсь заходи з оздоровлення активів банківської системи потрібне фінансове джерело, яке могло б не просто забрати, а викупити погані активи, а в держбюджеті таких коштів немає. Він підкреслив, що серед непрацюючих активів є кредити із заставами. "Сьогодні ці застави неліквідні або ціна на них сильно впала, але через 10 років ці активи можуть вирости в ціні. І держава могла б їх викупити, якби в нього були кошти, тоді в цьому був би сенс. А якщо погані активи перейдуть з однієї системи в іншу, від цього банки здоровішими не стануть", - резюмував президент АУБ. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Національний банк України виніс на обговорення громадськості питання про створення банку "поганих активів". Як підкреслив заступник голови правління Нацбанку Ігор Соркін, створення такої установи для подолання кризи "проблемних" активів є достатньо поширеною міжнародною практикою. Раніше голова Нацбанку Сергій Арбузов повідомив, що націоналізований "Родовід Банк" стане bad-банком для переведення проблемних активів тільки для державних банків.

"Фольксбанк", згідно рішення чергових загальних зборів акціонерів, збільшує статутний капітал на 16,66%, або 60 млн.грн., до 420 млн.грн. Банк планує провести закрите (приватне) розміщення додаткових 120 мільйонів акцій номінальною вартістю 50 копійок за рахунок додаткових грошових внесків акціонерів. Розміщення серед інших інвесторів, окрім акціонерів, не передбачається. Як повідомляє прес-служба банку, додаткова підтримка з боку стратегічного акціонера буде сприяти підвищенню фінансової стійкості "Фольксбанк", а значить і захищеності коштів клієнтів і вкладників. Додаткові кошти статутного капіталу будуть спрямовані в реальний сектор економіки на кредитування вітчизняного виробника, насамперед у малий і середній бізнес. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". На 20 квітня 2011 р. частка основного акціонера - "Volksbank Іnternational AG" (Австрія) - в статутному капіталі банку становить 99,9127%. На 1 січня 2011 р. активи банку склали 2 771 млн., регулятивний капітал - 368 млн.грн, кредитний портфель - 2 005 млн.грн, депозитний портфель - 433 млн.грн.

Український "БГ Банк" змінив назву на ПАТ "Банк Перший". Про це банк повідомив своїм клієнтам. 28 квітня запис про зміну найменування внесена до Держреєстру банків. (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". "БГ Банк", за даними АУБ, на 1 квітня за активами займав 66-е місце серед 152 українських банків.