Электроснабжение завода им.Шевченко возобновят в апрелеЕлектропостачання ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" буде відновлене у квітні (весь березень через заборгованість електроенергія була відключена). Про це повідомили "SQ" у профкомі заводу. У березні, оскільки не було електрики, завод практично повністю простоював, а з 2 квітня людей виведуть на роботу. "Профком не організовує жодних акцій на цей день, але люди "наелектризовані", і можливо, частина працівників збереться біля прохідної і вийде імпровізований мітинг", - відзначили в профкомі.

За даними профкому, люди готові працювати і дуже засмучені, що їм не дають цього робити. Навіть у березні, коли не було ні опалення, ні електроенергії, в деяких цехах у пальто і рукавичках люди продовжували працювати на певних ділянках, де це було можливо. Наприклад, продовжували збирати світильники. Але за виробничим планом заводу, який затверджений урядом, роботи на підприємстві вистачає тільки на 500 осіб при 1,2 тис. працівників. Частина людей готова негайно звільниться з заводу, але за умови, що їм виплатять заборгованість із зарплати, яка складає вже 34 млн.грн. (накопичується з 2008 р.). Плани продати майно заводу й за рахунок цього погасити заборгованість не були реалізовані. "Найімовірніше, заводу потрібна державна підтримка, щоб були виділені кошти на погашення заборгованості із зарплати. Тоді можна буде скоротити чисельність і забезпечити виплати поточної зарплати тим, хто залишиться", - відзначили в профкомі.

За даними профспілки, на заводі в березні працювала комісія "Укроборонпрому", в складі якої тепер працює підприємство. "Комісія залишилася задоволена станом виробничих потужностей підприємства, а також тим, як дотримуються технології при виробництві спецтехніки", - відзначили в профкомі.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки.