Цього року Харків не отримував грошей з державного бюджету на будівництво станції метро "Перемога". Про це 29 березня повідомив журналістам заступник директора Департаменту будівництва й дорожнього господарства Харківської міськради Анатолій Кравчук. За його словами, дирекція споруджуваного харківського метрополітену вже направила кошторис на 250 млн.грн. до Кабінету міністрів, але, згідно з останніми підрахунками, необхідно ще як мінімум 50 млн.грн.

"Кошторисна вартість зросла у зв'язку зі збільшенням зарплати метробудівників і здорожчанням будматеріалів", - зазначив А.Кравчук. Він також додав, що у зв'язку з відсутністю субвенцій з держбюджету станцію, найімовірніше, не встигнуть добудувати цього року.

Якщо держава в найближчі терміни надасть на "Перемогу" 250 млн.грн., то решту 50 млн. грн. метробудівники планують або включити до кошторису на наступний рік, або просити виділити ці гроші з місцевого бюджету. "Ми постійно вносимо корективи до міського бюджету. Враховуючи можливості бюджету, ми розглянемо питання про виділення коштів на потреби метрополітену", - заявив секретар Харківської міськради Олександр Новак.

Довідка "SQ". Кошти на будівництво харківського метро спочатку не були передбачені і в державному бюджеті 2011 р. Проте минулого року Харків отримав з держбюджету 100 млн.грн. на ці цілі. Як заявив 22 лютого голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харків однозначно отримає гроші з державного бюджету на 2012 р. на будівництво метро.

Станцію "Перемога" планувалося здати в експлуатацію до кінця 2012 р.