"Україна зацікавлена ​​у виході на український ринок іноземних банків з їх інвестиціями та новими технологіями", - заявив в інтерв'ю "Урядовому порталу" голова Національного банку України Сергій Арбузов. "І не слід перебільшувати ризики участі іноземних банків, зокрема, російських, в українській банківській системі. Розмови про російську експансію на банківському ринку - це міф, створений на догоду окремим політичним силам", - підкреслив С.Арбузов. При цьому він запевнив, що жодних дискримінаційних обмежень за ознакою походження капіталу для банків бути не може. Коментуючи можливість відходу європейських банків з України, Арбузов зазначив, що український ринок є дуже привабливим, щоб легко від нього відмовитися. (Http://rus.for-ua.com)

Керівництво "Єврогазбанку" прийняло рішення про вихід зі складу членів Асоціації українських банків (АУБ). Причиною тому є неприйняття методів роботи асоціації і необгрунтована критика грошово-кредитної політики, яку проводить Національний банк України. "Остання заява голови АУБ носить скоріше політичний, ніж економічний характер", - заявив голова правління АТ "Єврогазбанк" Ростислав Павличенко. За його словами, керівництво АУБ не погоджувало свою позицію з членами асоціації, відповідно, цей лист можна вважати особистою позицією Олександра Сугоняка (президент АУБ - "SQ"), а не всього банківського співтовариства. (Http://gazeta.ua)

Довідка "SQ". У 2011 р. "Єврогазбанк" став співзасновником Незалежної асоціації банків України (Набу). Керівництво банку сподівається на відновлення ділових відносин між керівництвом Набу і НБУ, а також на формування позиції банківського сектора.

28 березня АУБ направила президенту України та Верховній Раді звернення з вимогою відставки керівництва НБУ, критикуючи його за допущені помилки.

"VAB Банк" зареєстрував збільшення статутного капіталу на 600 млн.грн., або на 48%, - до 1848 млн.грн. На 30 березня заплановані загальні збори акціонерів, на якому буде розглянуте питання збільшення капіталу ще на 500 млн. грн. "Цього року банк відсвяткує своє 20-річчя, і ми вдячні нашим клієнтам і партнерам за довіру і взаємовигідні відносини. Протягом багатьох років "VAB Банк" займає активну позицію на ринку фінансових послуг і продовжує динамічно розвиватися. Акціонери банку висловлюють готовність і далі підтримувати і розвивати фінансова установа, про що свідчить реєстрація емісії акцій та плани щодо подальшої капіталізації", - зазначив голова правління "VAB Банку" Денис Мальцев. (http://dengi.ua)