Возле Харькова появится оптовый рынок цветовОптовий ринок буде побудований у Харківській області в рамках програми державно-приватного партнерства. Про це повідомив "SQ" директор ТОВ "Лелека" (оператор будівництва ринку) Станіслав Двоскін. За його словами, держава надасть методичну і фінансову допомогу, а також участь держави у проекті дасть йому особливий статус і певні можливості в розвитку. Ще не розкривається, хто приватні інвестори проекту.

Як зазначив директор "Лелеки", проекти будівництва оптових ринків відпрацювали у Львові, Києві та Одесі. У Харкові планується освоїти майданчик приблизно в 40 га на території північно-західної частини Харкова (відразу за окружною дорогою). Зараз іде проектування, а вивести на ділянку будівельну техніку планується навесні 2012 р. Восени цього ж року планується відкрити першу чергу ринку.

За словами С.Двоскіна, перша черга оптового ринку буде включати майданчики для овочів і фруктів (близько 5 тис.кв.м), м'ясопродуктів та молокопродуктів (близько 4 тис.кв.м) і майданчик для оптової торгівлі квітами. "Схожий ринок квітів є в Гданську (Польща). Зараз у Харкові ми бачимо маленькі кіоски з продажу квітів. Структура роздрібної торгівлі повинна мати дистрибуційний центр, але він поки не організований. А у нас буде організована і система митних, ветеринарних і санепідеміологічних послуг, умови для довготривалого зберігання квітів", - заявив С.Двоскін.