У Національному банку не бачать економічних передумов для випуску банкнот номіналом понад 500 грн. В НБУ також вважають недоцільним вилучати монети номіналом 1 і 2 коп. Національний банк вважає недоцільним випуск банкнот номіналом 1 тис. гривень. Про це заявив журналістам заступник директора генерального департаменту регулювання грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко. За його словами, Нацбанк регулярно проводить роботу з відстеження ситуації в сфері готівково-грошового обігу і вважає, що підстави для вилучення таких монет з обігу відсутні. (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". Зараз в Україні в обігу знаходяться банкноти номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 грн. У січні цього року Нацбанк планував випуск нової купюри номіналом 1 тис. грн. Передбачалося, що на купюрі буде зображений портрет драматурга Пантелеймона Куліша. У 90-х роках художники пропонували зобразити на "тисячі" портрет митрополита Петра Могилу, але його не затвердили. У той же час керівництво НБУ заявляло, що попит на великі номінали економіка має тоді, коли є високий рівень прибутків населення. А існуючі номінали гривневих банкнот повністю забезпечують потреби в готівці економіки і суб'єктів господарювання.

Банк "Хрещатик" як співменеджер і платіжний агент зовнішньої позики Київської міськради 23 листопада своєчасно і в повному обсязі виплатив відсотки з облігацій участі у зовнішньому кредиті, випущених столичною владою у 2007 р. на загальну суму 250 млн.дол. під 8,25% річних і терміном на 10 років. Сума виплат становить 10,3125 млн.дол. Лід-менеджерами у цій позиці виступили "CitіGroup" ("London Branch"), "Credit Suisse" ("London Branch"), "Deutsche Bank" і "UBS". (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Хрещатик" засноване 1993 р. Мережа банку включає 174 установ у Києві та інших регіонах України. Найбільшими акціонерами банку є ТОВ "КФ "Укрфінком" (37,6724%) і Головне фінансове управління Київської міськдержадміністрації (25% +1 акція). На 1 листопада 2011 р. чисті активи - 7,82 млрд. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 4,92 млрд. грн., депозити юридичних осіб - 1,98 млрд. грн., депозити фізосіб - 2,92 млрд. грн. фінансовий результат - 1 млн. грн.

Неефективна політика уряду заважає кредитуванню банками корпоративного сектора економіки України. Про це заявив радник президента, член ради НБУ, старший радник "Альфа-Банку" Роман Шпек на засіданні фінансового прес-клубу "Валютні ресурси: як їх утримати в банківській системі і змусити працювати на економіку?". Банкір зазначив, що урядова політика фінансового знекровлення вітчизняних підприємств (через неповернення ПДВ, стягнення наперед податку на прибуток тощо) змушує банківські установи звертати увагу на інші сегменти ринку. "Банк може дати кошти на новий проект, але не може кредитувати фінансові проблеми позичальника. Загальний стан економіки призводить до того, що нас штовхають в інші сектори економіки. А ми хотіли б працювати з корпоративним сектором", - підкреслив Р.Шпек. (Http://www.banki.ua)