Харківська державна обласна телерадіокомпанія (ХГОТРК), що працює в під'їзді № 5 Держпрому, планує зменшити площу орендованих у Держпромі приміщень. Про це повідомив "SQ" генеральний директор ВЕП "Держпром" Микола Чехунов. За його словами, відомо, що частина приміщень планується повернути Держпрому.

Як зазначив М.Чехунов, за попередньою інформацією, ХГОТРК планує відмовитися від оренди приміщень під телевізійні студії. "Ми не знаємо, як ці студії можна використовувати, крім їх основного призначення, коли вони звільняться. Адже вони заввишки у два-три поверхи. Будемо думати, як вирішити цю проблему. Переїжджати ХГОТРК не планує - лише буде скорочувати площі для оптимізації орендної плати", - заявив М.Чехунов.

У ХГОТРК не змогли ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

Довідка "SQ". Держпром - пам'ятник архітектури, входить до переліку "семи чудес Харкова". Площа забудови Держпрому - 107,6 тис.кв.м, загальна площа будівлі - 50 тис.кв.м, фасаду - 73,8 тис.кв.м. Будівля обладнана 12 ліфтів, установлених 1928 р. Урочисте закладання центрального корпусу Держпрому відбувся 21 листопада 1926 р. У будівлі Держпрому приміщення орендують близько 100 державних і небюджетних організацій.

Харківська студія телебачення заснована 1951 р. У СРСР це була четверта телестанція після Москви, Ленінграда і Києва. Пізніше студія була перетворена в Харківську обласну телерадіокомпанію. У 2005 р. телеканал "Харків" (39-й канал) змінив оформлення та ефірний бренд і став називатися "ОТБ". У новому форматі Харківська обласна телерадіокомпанія почала працювати 1 листопада 2005 р. в облтелекомпаніі три студії - АСБ-1 площею 20 кв.м, АСБ -2 площею 200 кв.м і АСБ-3 площею 300 кв.м.