ВЕП "Держпром" (Харків) направить 1 млн.грн., виділених на сесії Харківської облради 27 жовтня, на ремонт Будинку рад (вул. Сумська, 64). Про це 27 жовтня повідомив "SQ" генеральний директор "Держпрому" Микола Чехунов. За його словами, ВЕП обслуговує дві будівлі - Будинок рад та Держпром. У 2011 р. Будинок рад грунтовно підготували до зими - відремонтували теплові пункти і котельню, поміняли дерев'яні вікна на енергозберігаючі. Ці роботи ще не були оплачені.

М.Чехунов також зазначив, що в будівлі Держпрому замінено лише 80-82% вікон, але робота із заміни вікон триває. Заміна інших вікон обійдеться в 4 млн.грн. Завершена розробка проекту заміни одного ліфта в Держпромі (проект спрямований на експертизу). Також директор "Держпрому" повідомив, що у 2011 р. на ремонт фасадів будівлі виділили 6,7 млн.грн., і освоєння цих коштів уже закінчується. Загальна потреба в коштах на ремонт фасадів Держпрому становить близько 100 млн.грн.

Генеральний директор "Держпрому" також прокоментував питання про можливу приватизацію будівлі. "У Держпромі близько 40 тис.кв.м займають управління облдержадміністрації та державних територіальних комітетів, а також телебачення і господарський суд Харківської області. Для того щоб приватизувати ВЕП "Держпром", потрібно побудувати будинок площею 40 тис. кв.м, у яке можна буде переселити ці структури. Набагато простіше просто привести Держпром до ладу, як це роблять з будь-яким іншим будинком. Адже ця будівля будувалося з 1926 до 1928 рр. спеціально для того, щоб у ньому знаходилися державні управління - до 1934 р. уряд України, а потім - управління області", - зазначив М.Чехунов.

Довідка "SQ". Держпром - пам'ятник архітектури, входить до числа "семи чудес Харкова". Площа забудови Держпрому - 107,6 тис.кв.м, загальна площа будівлі - 50 тис.кв.м, фасаду - 73,8 тис.кв.м. Будівля обладнана 12 ліфтами, встановленими 1928 р. Урочисте закладання центрального корпусу Держпрому відбулося 21 листопада 1926 р. У будівлі Держпрому приміщення орендують 96 державних і небюджетних організацій.