Глава ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко вважає, що центральному банку країни слід перейти від підтримування стабільного курсу гривні до боротьби з інфляцією. За його словами, у світі існує безліч механізмів, наприклад, хеджування, що дозволяють без валютних інтервенцій і витрачання золотовалютних резервів країни стримувати спекулятивні коливання курсів. Він також додав, що в середньостроковій перспективі передумов для знецінення гривні немає. Однак надалі для стабільності курсу необхідний приплив іноземних інвестицій і заходи для стимулювання економіки, оскільки сьогодні експортні мита і квоти, а також корупція серйозно стримують її розвиток. (http://banknews.com.ua)

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" на основі публічної інформації склало рейтинг надійності українських банків. До рейтингу увійшли 85 українських банків, які були розділені агентством на 4 групи надійності. Найвищу оцінку надійності отримав 21 банк. До першої десятки увійшли "Ощадбанк", "ING Bank Ukraine", "Укрексімбанк", "Crédit Agricole", "Citibank (Ukraine)", "UniCredit Bank", "Укрсоцбанк", "Астра Банк", "УкрСиббанк" і "Альфа -Банк ". (http://www.uabanker.net)

НБУ 30 травня випустив в обіг пам'ятну монету "15 років Конституції України". Нова монета з нейзильберу номіналом п'ять гривень присвячена 15-річчю прийняття Верховною Радою України основного закону країни, що закріплює суспільно-політичний і державний лад, права, свободи і обов'язки громадян. У центрі лицьової сторони монети зображено виконаний у кольорі державний прапор України в обрамленні стилізованого калинового вінка. На зворотному боці зображена книга "Основний закон України" на тлі будівлі Верховної Ради. Монета виходить тиражем 30 тисяч штук. (http://www.uabanker.net)