Найбільше яєць у Харківській області в березні виробило ТОВ "ТД "Богодухівська птахофабрика". Про це 28 квітня повідомили "SQ" в асоціації "Харківптахопром". Фабрика виготовила 71 млн. яєць. На другому місці за обсягом виробництва - ТОВ "Старовірівській птахокомбінат" (Шевченківський р-н, 12,1 млн.яєць), на третьому - ТОВ "Радіан Агро" (Харківський р-н, 12 млн.штук). Більше за всіх м'яса курей виготовило ТОВ "Курганський бройлер" - 5,7 тис.т м'яса.

Довідка "SQ". Підприємства асоціації "Харківптахопром" за березень 2010 р. виробили 176 млн. яєць, що на 30% більше березня 2009 р. Підприємства виробили також 6,3 тис. т м'яса птиці, що на 2% менше. Поголів'я всіх видів птиці в господарствах асоціації склало 4,4 млн.голів (на 9% більше), у тому числі курей-несучок - 2,4 млн. голів.

Підприємства асоціації в Харківській області виробляють на рік близько 300 яєць в розрахунку на одного мешканця області. Асоціація була створена в 2001 р. Вона об'єднує близько 20 птахопідприємств, які виробляють яйця, курей, гусей, індиків, перепелів і комбікорм.