Національний банк України (НБУ) продовжує відстоювати законодавче закріплення повної заборони на видачу населенню кредитів в іноземній валюті і не має наміру робити банкам поступки в цьому питанні. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявив голова НБУ Сергій Арбузов. Він підкреслив, що позиція регулятора залишається незмінною і жорсткою: для позичальників, що не мають прибутків у валюті, валютних кредитів не буде. "Більше того, ми ці заходи будемо прописувати в законі", - додав він.
При цьому голова НБУ уточнив, що Нацбанк не має наміру сприймати заклики банків шукати компроміс. "Я конкретизую: йдеться про вразливі верстви населення, про приватних осіб і про підприємства, які не мають валютної виручки. Всі ці питання будуть досить чітко прописані в новому законі про валютне регулювання, який зараз готується",- заявив С.Арбузов. (Http://elvisti.com)

"Промінвестбанк" успішно завершив розміщення іменних відстокових облігацій серії А. Зокрема, облігації цієї серії розміщені на ПФТС (загальною номінальною вартістю 473 млн. грн.) і на Українській біржі (загальною номінальною вартістю 27 млн. грн.). Розміщення 500 тис. іменних процентних облігацій серії А (номінальна вартість кожної - 1 тис. грн.) принесло "Промінвестбанку" 500 млн. грн. (Http://www.ukrbanks.info)

"VAB Банк" 28 лютого погасив облігації серії "G", яка раніше була повністю викуплена банком. Усі попередні серії були успішно погашені - наразі зобов'язання "VAB Банку" за внутрішніми облігаціями відсутні. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". На фінансовому ринку країни "Всеукраїнський акціонерний банк" (VAB Банк) працює з 1992 р. Згідно даних НБУ, входить до групи великих фінансових установ. Регіональна мережа банку представлена 150 відділеннями в Україні. На 1 січня 2011 р. регулятивний капітал банку склав 1 067,82 млн. грн., обсяг чистих активів - 6,7 млрд грн.