КСП "Харківміськліфт" включиться у програму заміни ліфтів в Україні. Про це 27 січня під час робочої поїздки до Харкова повідомив журналістам міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк. За його словами, в ході візиту до Харкова він відвідав завод з ремонту ліфтів "Харківміськліфта". Цей завод виробляє і обладнання, і електроніку для ліфтового господарства, але завантажений на 50%.

Як зазначив А. Близнюк, у харківського заводу є потенціал збільшення обсягів виробництва. Міністерство включить "Харківміськліфт" в спільну програму з модернізації ліфтів в інших областях, наприклад, в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, а також у Києві. "Необхідно завантажити харківське підприємство і з мінімальними витратами замінити якомога більше ліфтів в країні", - підкреслив А. Близнюк.

Довідка "SQ". Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ А. Близнюк 27 січня перебував у Харкові з робочою поїздкою. Він відвідав "Харківміськліфт", провів нараду в Харківській облдержадміністрації, а також взяв участь у нараді з приводу впровадження Єдиного розрахункового центру "Мегабанку" в Україні. В ході візиту А. Близнюк і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручили ключі від квартир двом працівникам КСП "Харківміськліфт".

КСП "Харківміськліфт" створено 1 січня 2007 р. Підприємство обслуговує 6 тис. 833 ліфтів, а також внутрішньобудинкові електромережі в 7 тис. 103 будинках. Міні-завод КСП "Харківміськліфт" виготовляє ліфтове обладнання (купе кабіни ліфта, викличні апарати, важелі, противаги, домкрати, упори замка дверей), електрообладнання (електрощитові ящики, кришки розподільних коробок), а також контейнери для ТПВ, номерні знаки, стаціонарні туалети, лопати, лавки та інше обладнання. На підприємстві працює дільниця по ремонту ліфтового обладнання (вул. 17-го Партз'їзду, 10-А), а також центральна диспетчерська служба, куди надходять заявки від мешканців і служби "1562".

"Харківміськліфт" надає свої послуги у восьми містах України. Підприємство надає послуги з диспетчеризації ліфтів Києву, Комсомольську (Полтавська обл.), Полтаві, Сумам і іншим містам України.