Олексіївська виправна колонія № 25 (Харків) за перше півріччя 2010 р. виробила продукції на 9,1 млн.грн., що більше виробничого плану на 17%. Про це повідомили "SQ" у колонії. Вся вироблена продукція була реалізована. У виробничому процесі колонії зайнято 689 засуджених, що складає 56,5% їх загальної чисельності в установі. Очікується, що річний обсяг виробництва в колонії складе 17 млн.грн.

Як зазначили в установі, близько 70% обсягу виробництва складають автопричепи для легкових автомобілів різних модифікацій. У колонії налагоджено повний виробничий цикл виготовлення причепів. Виробляються також меблі, шлакоблоки, вироби з металу і господарський інвентар. У колонії виробляють двері і вікна на замовлення харківських вишів, зокрема, Національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого.

Довідка "SQ". Олексіївська виправна колонія була заснована указом Управління внутрішніх справ Харківського облвиконкому № 007 від 30 січня 1957 р. Спочатку колонія розміщувалася в сел.П'ятихатки (Харків), у 1958 р. була переміщена на Олексіївку. У 1959 р. почалося будівництво житлових приміщень для засуджених, з 1960 р. - виробничих корпусів. З середини 60-х років в колонії розпочали виробництво деталей для трактора Т-150, для пилососів, почали збірку велосипедних коліс, статорів і приставок для насосів, почали виробляти платформи і кузови для тракторів Т-16, електрообладнання для самохідних шасі, кільця підшипників, деталі для заводу "ФЕД". На початку 90-х років квiтiв з заводів перестали надходити і колонія перейшла на виготовлення товарів власної розробки.

На 1 липня в колонії міститься 1 тис. 429 засуджених.