Національний банк України (НБУ) хоче відкрити своє представництво в Швейцарії. Про це в ході зустрічі з державним секретарем - головою Державного секретаріату з міжнародних фінансових питань Швейцарської Конфедерації Міхаелем Амбюлем та його заступником Олександром Карером повідомив глава НБУ Сергій Арбузов. У ході зустрічі швейцарська сторона висловила сподівання на розширення спільної діяльності в рамках Всесвітнього банку і МВФ. А. Карера підкреслив, що реформи в Україні йдуть у правильному напрямку. Зокрема, він зазначив, що Україна зможе увійти до Швейцарської групи країн МВФ, і такий крок вітають усі члени цієї групи. Глава НБУ, в свою чергу, запропонував відкрити представництво НБУ в Швейцарській Конфедерації. (http://www.banki.ua)

"УкрСиббанк" планує за три-чотири роки подвоїти кількість роздрібних клієнтів - до 3 мільйонів, повідомив 25 листопада журналістам голова правління ПАТ "УкрСиббанк" Філіп Жоанье. Як підкреслив банкір, BNP Paribas не має наміру йти з українського ринку. "Наша частка на українському роздрібному ринку складає 5%. Оскільки Україна не є маргінальним ринком для BNP Paribas, немає підстав припускати, що BNP Paribas захоче покинути український ринок", - заявив банкір. За його словами, одна з основних задач банку в даний час - очищення балансу від негативно класифікованих кредитів, питома вага яких в активах складе до кінця року 15%. З цією метою банк планує активізувати продаж таких кредитів колекторським компаніям. Банкір також повідомив, що "УкрСиббанк" планує вийти на операційний прибуток в 2012 р., а на прибуткову діяльність після формування резервів - не раніше 2013 р. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "УкрСиббанк" (Харків) заснований в 1990 р. На початок жовтня 2011 р. "BNP Paribas SA" (Франція) володів 84,9995% статутного капіталу банку, Європейський банк реконструкції та розвитку - 15%. Регіональна мережа банку становить близько 700 відділень. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2011 р. за розміром загальних активів. Банк посідав п'яте місце серед 175 діючих у країні банків. У січні-вересні 2011 р. "УкрСиббанк" отримав 1,395 млрд. грн. збитку.

Колишні акціонери литовського банку "Snoras", громадянин РФ Володимир Антонов і громадянин Литви Раймондас Баранаускас, в п'ятницю доставлені в Вестмінстерський світовий суд в Лондоні, звільнені під заставу, повідомляє агентство "Bloomberg". (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". 24 листопада В. Антонов і Р. Баранаускас були затримані на підставі ініційованого Литвою Європейського ордера на арешт. Обидва колишні керівники банку підозрюються у привласненні чужого майна, підробці документів, а Баранаускас - у веденні чорної бухгалтерії, зловживанні службовим становищем. В. Антонов володів 68,1% акцій "Snoras" - п'ятого за величиною активів банку Литви, Баранаускас - 25,31%. Крім цього, В. Антонов донедавна володів в Україні "Конверсбанком", проте 22 листопада продав його менеджерам банку та ряду фізосіб.