Мерія Новосибірська готова оплатити харківським підприємствам частину витрат на участь у Сибірському ярмарку - 2012. Про це 26 жовтня в Харківській торговельно-промисловій палаті (ХТПП) повідомив "SQ" начальник відділу міжрегіональних зв'язків та виставкової діяльності Департаменту промисловості, інновацій та підприємництва мерії Новосибірська Олег Реутов. За його словами, в рамках Сибірського ярмарку в Новосибірську буде проходити виставка "СІТ-Політех". Її основні напрямки - енергетика, електроніка та машинобудування.

Як зазначив О.Реутов, на цій виставці мерія Новосибірська щорічно викуповує виставкові площі. Ці площі призначені для підприємств з міст, з якими у Новосибірська підписані угоди (з Харковом вона була підписана 24 серпня 2011 р.). "Ми готові ці площі надати харківським підприємствам, які побажають узяти участь у виставці", - заявив О.Реутов.

За його словами, серед вимог до учасників програми компенсації виставкових витрат те, що вони повинні бути виробниками, а не торговельними організаціями. "Є два варіанти - колективна експозиція або від міста, або від ХТПП, або стенди індивідуальних підприємств, які захочуть знайти партнера. У Новосибірську можна знайти партнера практично у всіх галузях виробництва. На виставці, яка вже пройшла у жовтні 2011 р., мерія Новосибірська викупила 72 кв.м виставкових площ. Їх надали, зокрема, підприємствам із Мінська (Білорусь). Сибірська виставка має міжнародний статус, зокрема, у жовтневій виставці брали участь підприємства з шести країн, серед яких Китай і Корея", - зазначив О.Реутов.

Він повідомив, що зараз у виставці, яка проходить у харківському "Радмір-Експохолі", беруть участь чотири підприємства з Новосибірська. "Проживання та проїзд до Харкова вони оплачують з власних коштів, а оренду виставкових площ у "Радмірі" ми їм оплатили в рамках програми "Розвиток інвестиційно-інноваційної діяльності та взаємодії мерії Новосибірська з науково-промисловим комплексом щодо вирішення завдань розвитку міста", - зазначив О.Реутов.

Довідка "SQ". Торговельно-промислові палати Харкова і Новосибірська (Росія) 26 жовтня в Харкові уклали угоду про співпрацю. Документ підписали перший віце-президент Харківської торговельно-промислової палати (ХТПП) Віктор Лобода і віце-президент Новосибірської міської торговельно-промислової палати Тетяна Бернадська. На підписанні угоди були також присутні представники мерії Новосибірська, чотирьох підприємств цього міста, а також керівники харківських підприємств, у тому числі - комунальних.