Харківський інститут Український державний науково-технічний центр з технології та обладнання, обробки металів, захисту навколишнього середовища та використання вторинних ресурсів для металургії та машинобудування "Енергосталь" (Харків) бере участь у тендері з модернізації агломераційної фабрики металургійного комбінату в Хелуані (Єгипет). Про це повідомив "SQ" керівник департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Енергосталі" Дмитро Солдатов. За його словами, переможцю тендеру належить розробити проект, поставити обладнання, провести модернізацію і здати об'єкт в експлуатацію. Серед конкурентів у цьому тендері - дві російські компанії.

Як зазначив Д.Солдатов, тендер планується провести до кінця 2011 р. Тендер триває вже більше року, тому що в Єгипті відбулася зміна керівництва країни, а також змінився управлінський склад самого заводу, і як наслідок, були переглянуті умови фінансування і терміни реконструкції фабрики. З липня 2011 р. тендер був відновлений.

За словами Д.Солдатова, замовники хочуть замінити старе обладнання на нове, збільшивши при цьому продуктивність фабрики. Таке збільшення обсягів виробництва агломерату в Єгипті пов'язане з внутрішньою потребою країни в нарощуванні виплавки сталі для потреб будівельного сектора економіки.

Д.Солдатов зазначив, що за останні 10 років інститут "Енергосталь" уже виконав низку великих проектів, аналогічних єгипетському замовленням.

Довідка "SQ". Український державний науково-технічний центр з технології та обладнання, обробки металів, захисту навколишнього середовища та використання вторинних ресурсів для металургії та машинобудування "Енергосталь" (УкрДНТЦ "Енергосталь") має у складі науково-дослідні та проектні інститути. Центр є генеральним проектувальником декількох металургійних комбінатів в Україні та інших країнах СНД.