Правління Національного банку України (НБУ) продовжило дію тимчасової адміністрації в двох банках: у КБ "Соцкомбанк" (з 22 квітня до 21 липня 2011 р.) і в банку "Столиця" (з 1 травня до 31 липня 2011 р.). Про це повідомив НБУ на своєму сайті. Зокрема, в "Соцкомбанку" продовжено повноваження тимчасового адміністратора Н.Хороленко, в банку "Столиця" - Є.Куно (http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". На 26 квітня в Україні тимчасова адміністрація діє в шести банках ("Володимирський", "Діалогбанк", "Надра", "Родовід банку", "Соцкомбанку" і банку "Столиця").

Чисті активи банку "Фінанси та Кредит" з початку року зросли більш ніж на 800 млн. грн. і на 1 квітня склали 23,176 млрд. грн., статутний капітал банку склав 2 млрд. грн. Операційний прибуток банку за підсумками першого кварталу - 201,7 млн. грн. Фінансовий результат банку - більше 65 млн. грн. Сформовано резервів на покриття ризиків за всіма видами активних операцій на 1,495 млрд. грн. На 1 квітня в банку відкрито близько 147 тис. строкових депозитних рахунків, а також близько 253 тис. поточних рахунків клієнтів - фізичних осіб. З початку року обсяг коштів на строкових депозитних рахунках клієнтів - фізичних осіб збільшився більш ніж на 500 млн. грн. і на 1 квітня склав 6,301 млрд. грн., усього на депозитних і поточних рахунках приватних клієнтів банку - 6,780 млрд. грн. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) зареєстрований 30 жовтня 1991 р. як КБ "Український комерційний банк ділової співпраці", з 13 жовтня 1995 р. перереєстровано як КБ "Фінанси та Кредит". Засновники банку: НАК "Нафтогаз Україна", ЗАТ "F & C Realty", ТОВ "Асканія", Центральне правління УТОГ. Банк "Фінанси та Кредит" закінчив 2009 р. з чистим прибутком 0,224 млн. грн. На 1 липня 2010 р. чисті активи банку склали 22, 202 млрд. грн., статутний капітал банку - 2 млрд. грн.

Банк "Хрещатик" спільно з іншими банками-агентами Фонду гарантування вкладів фізосіб 21 квітня приступив до виплат вкладникам АКБ "Європейський", що знаходиться в стадії ліквідації. Виплати триватимуть до 19 травня 2011 р. Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникові в банку-агентові потрібно пред'явити паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку. Відшкодування також виплачується іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності. Після зазначеної дати закінчення виплат вкладники, які не встигли отримати відшкодування або отримують його в спадщину, повинні звертатися безпосередньо до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". Банк "Європейський" - акціонерний комерційний банк, зареєстрований Національним банком України 3 березня 1993 р. За розміром загальних активів на 1 січня 2009 р. банк "Європейський" займав 55-е місце серед українських банків з 2,201 млрд. грн. Січень-березень банк 2009 р. "Європейський" закінчив зі збитками 28 млн. грн. 15 травня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банк "Європейський" на рік - до 14 травня 2010 р. Тимчасовим адміністратором був призначений незалежний експерт Роман Кудрицький. 18 серпня НБУ прийняв рішення про ліквідацію банку "Європейський", аргументуючи рішення втратою платоспроможності банку.