"Турбоатом" выделит 70 миллионов гривен на модернизацию производства ВАТ "Турбоатом" (Харків) у 2012 р. планує направити на модернізацію обладнання близько 70 млн.грн. Про це повідомив журналістам генеральний директор підприємства Віктор Суботін. За його словами, у 2013 р. на модернізацію обладнання буде виділено близько 80 млн.грн. "Модернізація необхідна, щоб виконати взяті на себе зобов'язання і підвищувати якість продукції", - зазначив В.Суботін.

За його словами, за останні п'ять років завод направив на модернізацію обладнання близько 150 млн.грн. "За останні два роки був повністю модернізований ливарний цех, де використовувалося обладнання 30-х років 20 століття. Зараз там працює сучасна італійська формувальна лінія. Завершується модернізація обрубної ділянки ливарного цеху. Встановлені нові термічні печі, дробеструйні камери. Ведеться модернізація ковальського цеху, де встановлюється найсучасніше обладнання. Триває оновлення металорізального обладнання", - зазначив В.Суботін.

Він також повідомив, що завод не бере кредити, а програми модернізації фінансує за рахунок власних оборотних коштів. "Ми працюємо без кредитів за рахунок того, що у заводу значна рентабельність, а також тому, що податкова служба в автоматичному режимі відшкодовує нам значні кошти з ПДВ. За 2011 р. було повернуто 33 млн. грн.", - зазначив В.Суботін.

Довідка "SQ". "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі.