Голова правління Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) Валентина Арбузова запевняє, що податківці можуть за першим бажанням знімати свої гроші з депозитного рахунку. Про це йдеться в її відповіді на публікацію "Української правди" про те, що податківців перевели на обслуговування до ВБР, що належить синові президента Олександру Януковичу. Як повідомлялося в публікації, при цьому 50 грн. з їхньої зарплати зараховується на депозит банку. "Гроші з персонального накопичувального вкладу повертаються клієнту на першу його вимогу. Також клієнти можуть зняти залишок зі свого рахунку в будь-якому з 3600 банкоматів мережі "Радіус", - заявила В.Арбузова. "У статті також згадується, що раніше зарплатний проект для Державної податкової адміністрації виконував "Укрексімбанк", а сьогодні ВБР. Ми пишаємося тим фактом, що змогли надати більш вигідні умови і взятися за такий відповідальний проект", - зазначила вона (http://www.pravda.com.ua).

"Конверсбанк" відкрив відділення в Дніпропетровську (пр. Кірова, 98). Як повідомили в прес-службі фінустанови, відділення надаватиме послуги приватним та корпоративним клієнтам. Зокрема, операції з відкриття та обслуговування поточних рахунків (у т. ч. пенсійних і карткових), ведення гривневих і валютних рахунків резидентів і нерезидентів, здійснення перекладів та зарахування грошових коштів. Відділення працює з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 (без перерви на обід) і по суботах з 10:00 до 15:00. Також у банку повідомили, що до кінця 2012 року банк планує відкрити 25 відділень. "Пріоритетним для нашого банку є південно-східний напрямок. Зокрема, планується відкриття відділень у Полтаві, Краматорську, Слов'янську, Бердянську, Маріуполі, а також у Криму - в Сімферополі і Севастополі, - заявив голова правління Дмитро Грабовецький. - Таким чином, ми зможемо до кінця цього року збільшити банківську мережу до 65 відділень". На 1 березня мережа банку налічувала 41 відділення. (Http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Конверсбанк" (раніше КБ "Партнер-Банк", Київ) утворено у 2006 р. Банк надає клієнтам усі банківські послуги. У серпні минулого року російський бізнесмен Володимир Антонов, власник "Convers Group", став одноосібним власником 100% акцій українського ПАТ "Конверсбанк", проте в листопаді продав 100% акцій низці фізичних осіб. На 1 січня 2012 р., активи банку становлять 2,8 млрд. грн., статутний капітал - 195,9 млн. грн., регулятивний капітал - 276,3 млн. грн. Фінансовий результат за 2011 р. - 1 624,2 тис. грн.

Асоціація українських банків (АУБ) звернулася до президента України Віктору Януковичу, голові Верховної Ради Володимиру Литвину та народним депутатам з аналізом діяльності Національного банку України і вимогою відставки його керівництва. Як повідомили в пресс-службі АУБ, у вівторок, 27 березня, президент АУБ Олександр Сугоняко проведе прес-конференцію, в ході якої детально розповість про вимоги асоціації (http://www.banki.ua)

Фізична особа, що володіла більше 10% акцій ПАТ "Східно-український банк "Грант" (Харків), збільшило участь у статутному капіталі кредитно-фінансової установи до 44,0285%. Як повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідна інформація надійшла в банк 23 березня. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". Банк "Грант" (Харків) заснований 1991 р. Найбільшими акціонерами фінустанови на 1 січня 2012 р. були Саркіс Сімов'ян (41,7423%), ОДО "СК "Грантсервіс" (14,9052%), ОДО" СК "Інтех" (14,5678). Найбільший бенефіціар - Ваган Сімов'ян (73,3338%). Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2012 р. за розміром загальних активів (591 млн.грн.) банк "Грант" займав 120-е місце серед 175 діючих у країні банків.