Південна залізниця (ПЗ) в рамках підготовки до Євро-2012 почала розробку системи супутникового стеження за швидкісними поїздами "Hyundai", які скоро почнуть експлуатуватися на дорозі. Про це повідомили "SQ" в прес-службі Південної залізниці. Вже підготовлені технічні вимоги до бортового обладнання і функцій GPS / GSM / GPRS, які повинні бути встановлені на потягах "Hyundai".

Як пояснили на дорозі, швидкісний рух буде організовано на ділянках Південної залізниці Гребінка - Полтава - Красноград - Лозова і Гребінка - Полтава - Люботин - Харків. На цих ділянках необхідно забезпечити безпеку пасажирів на станціях та зупиночних пунктах на шляху швидкісних поїздів, а також по стеженню за ними. Існуючі засоби спостереження не забезпечують своєчасність передачі інформації про просування швидкісних поїздів у національну систему оперативного управління перевізним процесом. Планується, що нова система буде працювати в автоматичному режимі. На станціях буде працювати голосове оповіщення пасажирів про наближення потягів, щоб забезпечити безпеку пасажирів, що особливо актуально на ділянках, де швидкість поїздів становитиме 140 км/г.

Довідка "SQ". ПЗД входить до складу 6 залізниць України, які об'єднує монополіст залізничних перевезень "Укрзалізниця". Південна залізниця проходить по території семи областей України: Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській. Управління Південної залізниці розташоване у Харкові.