Уряд у 2010 р. направив на зміцнення фінансової системи України 1,5 млрд дол. Про це заявив президент України Віктор Янукович під час телепроекту "Розмова з країною", присвяченого першій річниці перебування його на посаді глави держави. Президент також зазначив, що банківський нагляд в Україні необхідно підсилити, щоб забезпечити стійкість фінансової системи країни. За його словами, для досягнення цієї мети вже розроблено кілька законопроектів. В. Янукович також зазначив, що курсова політика держави залишається стабільною. "Ми сьогодні робимо все для того, щоб обмежити ризики наших громадян, підприємств при отриманні кредитів", - сказав президент.

Щодо перспектив проблемних "Родовід Банку" і банку "Надра", В. Янукович повідомив, що продовжується розробка відповідних рішень, які дозволять захистити інтереси вкладників кредитно-фінансових установ. (http://www.uabanker.net)

Голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов пояснив, що 150 млн. грн. доходу за 2010 р. він заробив раніше зробленим інвестуванням. "Гроші були зароблені, коли я працював у комерційному банку. Я робив інвестиції, досить давно працюю в банківській системі, розумію, що таке інструмент ОВДП, інші інвестиційні інструменти, а 2008-2009 роки взагалі відрізнялися динамічністю цін на активи", - повідомив він . За його словами, зазначена в його декларації сума доходу за 2010 р. була перевірена податковими органами. Відсутність стандартного ідентифікаційного коду глава НБУ пояснив наявністю судового рішення, яким йому було надано право використовувати номер паспорта. (http://bin.com.ua)

Довідка "SQ". С. Арбузов був затверджений парламентом на посаду голови НБУ в грудні-2010. До цього обіймав посаду першого заступника голови НБУ. Кандидат економічних наук. Закінчив Донецький національний університет (спеціальність - фінанси і кредит). Трудову діяльність почав економістом валютно-кредитного відділу "ПриватБанку" в Донецьку. Пізніше був призначений керуючим Костянтинівським філією "ПриватБанку". У 2003 р. очолив банк "Донеччина", перейменований згодом в АБ "УкрБізнесБанк". У 2010 р. призначений головою наглядової ради АТ "Укрексімбанк".

ПАТ "Промінвестбанк" успішно завершив первинне розміщення облігацій серії А загальною номінальною вартістю 473 млн. грн. з процентною ставкою за перший відсотковий період у розмірі 13% річних. Про це йдеться в повідомленні прес-служба ПФТС. Згідно з проспектом емісії, фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, в повному обсязі будуть направлені на збільшення кредитно-інвестиційного портфеля банку. (http://www.uabanker.net)