Загальні активи банківських установ Харківської області на 1 січня 2012 р. склали 46,5 млрд.грн. Як повідомив 26 січня журналістам начальник управління Національного банку України в Харківській області Володимир Качук, за деякими показниками загальних активів Харківська область займає 4-5 місця в Україні після Києва, Дніпропетровська, Донецька та Одеси.

Як повідомив начальник управління, діяльність харківських банків не можна відокремити від діяльності всієї банківської системи України, і за підсумками року можна відзначити, що за багатьма показниками спостерігається позитивна динаміка, зокрема, збільшилися депозитна база банків, обсяги кредитування в національній валюті, спостерігається стабільність на валютному ринку.

За словами В.Качука, в області працює 9 самостійних харківських банків, а також 16 філій та 1332 відділення харківських та інших українських банків. Регулятивний капітал харківських банків відповідає вимозі НБУ і загальна його сума становить 8,9 млрд.грн. Начальник управління підкреслив, що якщо до 1 грудня чотири банки ще не виконали цю вимогу, то на 1 січня всі банки мають необхідний регулятивний капітал.

Довідка "SQ". У Харківській області працюють 9 харківських банків - "Базис", "Грант", "Золоті ворота", "Інпромбанк", "Мегабанк", "Меркурій", "Реал-Банк", "Регіон-банк", "УкрСиббанк". Один з них за розмірами активів входить до групи найбільших ("УкрСиббанк", 42 млрд.грн.), один - до групи середніх ("Мегабанк", 4,54 млрд.грн.), решта 7 - до групи невеликих (до 3 млрд.грн.) банків.