Внутрішнього інвестора потрібно стимулювати до виходу з тіньового ринку, зокрема, за допомогою введення нового формату операцій з цінними паперами, з ОВДП фізичних осіб і т.п. Про це йшлося в ході зустрічі першого заступника голови Національного банку України Юрія Колобова з новим міністром фінансів України Валерієм Хорошковським. Також на зустрічі обговорили можливість надання дозволу казначейству залучати і розміщувати на короткий термін свої ресурси, як це робиться, зокрема в Російській Федерації. "Таке короткострокове залучення та розміщення коштів у нинішніх умовах буде сприяти поліпшенню економічної ситуації і дасть можливість залучити додаткові ресурси в економіку країни", - зазначив Ю.Колобов. (Http://www.bank.gov.ua)

"Приватбанк" з початку 2012 р. почав транслювати міні-уроки англійської мови на плазмових екранах, які висять у відділеннях банку. Банкіри вважають, що цей проект може виявитися корисним і цікавим для клієнтів банку, особливо в контексті Євро-2012. Як зазначила керівник проекту Світлана Лісняк, "багато українців, які у нас обслуговуються, отримають можливість пригадати якусь нескладну англійську фразу. Ми показуємо не тільки переклади фраз, але й їхнє звучання кирилицею". Крім того, "ПриватБанк" у відділеннях показує й інші освітні ролики. Зокрема, зараз клієнти банку можуть освіжити або поповнити знання у галузі таких шкільних предметів, як географія або історія. Також "в ефір" ставляться ролики з фінансовими порадами: наприклад, як розплатитися банківською карткою в інтернеті. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "ПриватБанк" (Дніпропетровськ) засноване 1992 р. Входить до групи найбільших банків України.

Чистий прибуток ПАТ "Конверсбанк" у 2011 р. склав 1 млн. 624,2 тис. грн. З початку року банк більш ніж у два з половиною рази збільшив свої активи, які на 01.01.12 р. склали 2,8 млрд. грн. За даними НБУ, банк піднявся з 90-го на 63-е місце в рейтингу за розміром активів і в IV групі зайняв 5 місце (на 01.01.12). (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Конверсбанк" (раніше КБ "Партнер-Банк", Київ) утворене у 2006 р. Банк надає клієнтам усі банківські послуги. Регіональна мережа - 33 відділення. На початку серпня російський бізнесмен Володимир Антонов, власник "Convers Group", став одноосібним власником 100% акцій українського ПАТ "Конверсбанк". В.Антонов придбав ТОВ "Конверс Груп України", ставши таким чином і власником "Конверсбанку". У листопаді 2011 р. В.Антонов продав 100% акцій низці фізичних осіб.