Харьковский завод "ФЭД" на пять лет обеспечен российскими вертолетными заказамиДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" на п'ять років забезпечене замовленнями з вертолітної тематики. Про це повідомив "SQ" голова правління АТ "ФЕД" Віктор Попов. За його словами, на нещодавній виставці "Дубаї - 2011" АТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) підписало з холдингом "Вертольоти Росії" угоду на постачання двигунів терміном на п'ять років. "Це правильний маркетинговий хід з боку "Мотор Січі". Ми знаємо, що є конкуренція і спроби організувати виробництво вертолітних двигунів у Росії. Угода вигідна холдингу, який має портфель замовлень на п'ять років уперед і повинен бути впевнений у постачаннях двигунів", - зазначив В.Попов.

За його словами, всі вертолітні двигуни, які "Мотор Січ" у рамках угоди поставить до Росії, будуть комплектуватися агрегатами виробництва "ФЕД". "Відповідно, на п'ять років ми маємо стійкий портфель замовлень з постачання своїх агрегатів. Якщо взяти загальний обсяг замовлень "ФЕД", то постачання, про яке йдеться, складає 30-35%.

Окрім того, "Мотор Січ" веде активні переговори з Китаєм і наступного року, можливо, укладе великий контракт, чим суттєво струсне ринок двигунобудування цієї країни. Цей контракт буде теж п'ятирічним, і для нас там буде дуже пристойний обсяг роботи", - заявив В.Попов.

Довідка "SQ". ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" випускає прилади для авіації, медицини, залізниць, гірничодобувної і газотранспортної галузей. Близько половини продукції заводу постачається до Росії.

До корпорації "ФЕД" входять завод "ФЕД", Первомайський машинобудівний завод (Луганська обл.), Вовчанський агрегатний завод (Харківська обл.), а також Харківське агрегатне КБ.