Антимонопольний комітет дозволив фізичній особі увійти до складу акціонерів "Грін Банку" (Київ), що входить до групи невеликих. Про це йдеться в повідомленні АМКУ. "Наданий дозвіл фізичній особі-громадянці України на придбання у власність акцій ПАТ "Грін Банк", - йдеться в повідомленні. Більш детальної інформації АМКУ не повідомив. (Http://bin.ua)

Довідка "SQ". Акціонером ПАТ "Грін Банк" (колишній банк "Олімпійська Україна") є ТОВ "ТУАЗ", що володіє 25,4% акцій. 2010 р. банк закінчив із чистим прибутком 394 тис. грн.

Також АМКУ дозволив компанії "Quickcom Limited" (Кіпр) купити більше 50% "VAB Банку", що входить до групи великих. "Наданий дозвіл компанії" Quickcom Limited "(Нікосія, Кіпр) на придбання акцій ПАТ" Всеукраїнський акціонерний банк "(Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента", - наголошується у повідомленні (http://bin.ua)

Довідка "SQ". Активи "VAB Банку" на 1 жовтня склали 8 698,4 млн.грн., кредити і заборгованість клієнтів - 6660 млн.грн., власний капітал - 527,9 млн. грн. Січень-вересень банк закінчив зі збитком 301,872 млн. грн., 2010 рік зі збитками - 621,347 млн.грн. У середині листопада компанія "TBIF Financial Services" (Нідерланди) зменшила частку в СФ "VAB Банку" з 16% до 8%.

Колишні акціонери націоналізованого литовського банку "Snoras" - російський бізнесмен Володимир Антонов і громадянин Литви Раймондас Баранаускас - затримані у Великобританії за виданим Литвою європейського ордеру на арешт. Уряд Литви 16 листопада вирішив націоналізувати один з найбільших банків країни "Snoras". Причиною націоналізації ЦБ Литви називав невиконання банком розпоряджень регулятора, ненадання запитуваної інформації та поганий стан активів. Усі операції "Snoras" були припинені. Раніше прем'єр-міністр балтійської республіки Андрюс Кубілюс заявив, що влада підозрює обох акціонерів банку - В.Антонова і його литовського партнера Р.Баранаускаса - у фінансових злочинах. У банку виявлена недостача цінних паперів на 1,2 мільярда літів (близько 470 млн.дол.). У середу обох колишніх акціонерів оголосили в європейський розшук. (Http://bin.ua)

Довідка "SQ". Володимир Антонов - власник "Convers Group", яка володіла 68% акцій банку "Snoras". Окрім того, він відомий тим, що придбав відомий в Англії футбольний клуб "Портсмут". На початку серпня В.Антонов став одноосібним власником 100% акцій українського ПАТ "Конверсбанк", а 22 листопада він продав акції банку низці фізичних осіб.