Відкриття п'ятизіркового готелю на території "Superior Golf Club" у П'ятихатках (Харків) заплановане на 30 листопада. Про це 24 жовтня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. "Цей готель поряд із готелем, який будує компанія "DCH" (Київ), є першим у Харкові, який спочатку спроектований як п'ятизірковий", - зазначив віце-губернатор.

За його словами, під час Євро-2012 "Superior Golf Ноtel", який стане першим в Україні 5-зірковим гольф-спа готелем, прийме одну зі збірних - учасниць фінального турніру, найімовірніше, збірну Швеції.

Довідка "SQ". На території харківського "Superior Golf Club" (вул.Академіка Курчатова, 1-А) будується п'ятизірковий готель на 50 номерів. У ньому будуть функціонувати спа-центр з відкритим, закритим і дитячим басейнами, багатофункціональний зал для проведення бізнес-заходів, виставок та урочистостей, центр зимового гольфу. Загальна площа готельного комплексу - 8 тис. 383 кв.м. Попередній термін здачі в експлуатацію - 15 листопада 2011 р.

Для розміщення "родини УЄФА", гостей турніру та вболівальників Євро-2012 залучать 65 готелів на 3 тис. 855 номерів. Дефіцит 5-зіркових номерів планується покрити за рахунок споруджуваних готелів - "Kharkiv Palace" на пл.Свободи та готелю на території "Superior Golf Club". Усього в стадії будівництва або реконструкції перебувають 15 готелів, з них дев'ять - у завершальній стадії (серед них "Kharkiv Palace" і готель на території "Superior Golf Club").

Згідно з вимогами УЄФА до Харкова, готельний комплекс міста для прийому офіційних гостей повинен складати: 1 тис. 240 номерів категорії "5 зірок", 1 тис. 315 - "4 зірки", 210 - "3 зірки". До об'єктів розміщення включені також 6 готелів Полтави на 260 номерів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.