4,4 млн.грн. податку з першої реєстрації транспортного засобу зібрано в Харківській області за 9 міс. 2011 р. Про це 24 жовтня на засіданні комісії Харківської облради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій та міжрегіональної та міжнародної співпраці повідомив заступник директора ДП "Харківський облавтодор" Юрій Ледяйкін. За його словами, податок збирається з 1 січня 2011 р. Основна його частина була отримана влітку. Розподіляється податок за рішенням сесії облради.

Ю.Ледяйкін зазначив, що Облавтодор розробив проект, за яким основна частина податку буде направлена ​​на закупівлю дорожньої ремонтної техніки для районних автодорів, а 50 тис.грн. - на розробку проекту землеустрою ділянки дороги Харків-Зміїв (Т-21-05), який обмежується її перетином з пр.50 років СРСР і вул.Аерофлотською (дорога збігається з пр.Гагаріна в Харкові). Ця ділянка дороги отримала державний статус у 2008 р., але проект землеустрою розроблено не було. У зв'язку з цим затримується державне фінансування цієї частини дороги в розмірі 8,6 млн.грн. Як тільки проект розроблять і затвердять, гроші будуть перераховані. Організація, що отримала підряд на ремонт дороги, вже веде його за рахунок власних коштів.

Комісія підтримала проект розподілу коштів податку.

Довідка "SQ". Реконструкція пр. Гагаріна проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Проспект з'єднує центр міста й аеропорт. По всій довжині проспекту (близько 9 км) буде покладений новий верхній шар асфальту, гарантійний термін роботи якого - 10 років. Дорогу розширять з 4 смуг до 6-9 за рахунок зняття внутрішніх острівців проспекту. Також планується замінити електричні лінії тролейбусних маршрутів. Фінансується реконструкція за рахунок державного та міського бюджетів з розрахунку 50 на 50.