Борг харківського КП "ВТП "Вода" (з 1 жовтня КП "ВТП "Вода" приєднане до КП "Харківкомуночиствод") перед АК "Харківобленерго" можуть погасити за рахунок коштів державного бюджету. Про це 25 жовтня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, борг утворився не з вини підприємства - причиною став економічно необгрунтований тариф на його послуги. "Підприємство не розрахувалося з обленерго не тому, що не хотіло, а тому, що тариф не дозволяє. В умовах підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму тариф не змінювався близько півтора року", - повідомив М.Добкін.

Він зазначив, що зараз питання зі списання боргу розглядається на рівні Кабінету міністрів і може бути вирішене до кінця 2011 р.

Довідка "SQ". Заборгованість КП "ВТП "Вода" за електроенергію становить близько 40 млн.грн. За словами гендиректора підприємства Івана Корінька, причиною такої заборгованості є невідповідність тарифів і реальної вартості послуг. За його словами, підприємство щомісяця отримувало збитки в 12 млн.грн. За дев'ять місяців 2010 р. збитки КП "Вода" склали 51,5 млн.грн.