Асоціація українських банків просить Національний банк повідомити про частку операцій з продажу інвалюти в серпні на суму 50-150 тис. грн. одній фізичній особі за одну операцію. "Враховуючи гостроту ситуації на валютному ринку, а також інформацію про те, що служби НБУ протягом червня-вересня провели широку перевірку дотримання відповідними банківськими установами порядку здійснення валютно-обмінних операцій, АУБ просить Вас (Сергія Арбузова) повідомити таке: яка частка проданої в серпні населенню валюти (3,0 млрд доларів) придбана покупцями у сумах, еквівалентних від 50 до 150 тис. гривень і більше 150 тис. гривень", - йдеться в листі до НБУ. (Http://bin.ua)

Довідка "SQ". Постановою № 278, яка набула чинності з 23 вересня, Національний банк зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютно-обмінні операції, незалежно від суми валюти. Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тис. грн.  до 150 тис. грн. (в еквіваленті) на день. АУБ продовжує наполягати на скасуванні вимог ідентифікації фізичної особи при здійсненні купівлі іноземної валюти в незначному обсязі.

Обсяги купівлі валюти населенням з початку жовтня впали вдвічі. Про це під час круглого столу повідомив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубіхвост. "З початку місяця обсяги купівлі валюти населенням впали майже у два рази, тобто ми відфільтрували купівлю, не спрямовану на потреби населення. Обсяг продажу валюти населенням не зменшився", - зазначив О.Дубіхвост. (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". Раніше НБУ дозволив банкам купувати валюту у фізосіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу, без ксерокопіювання. Продаючи валюту населенню, банк зобов'язаний зробити ксерокопію паспорта.

Банк "Фінанси та Кредит" за підсумками 9 місяці отримав 3,132 млн. грн. прибутку. Чисті активи на 1 жовтня склали 21,698 млрд. грн., статутний капітал - 2 млрд. грн. Операційний прибуток банку за III квартал склав 302, 519 млн. грн. Сформовано резервів на покриття ризиків за всіма видами активних операцій - 1,719 млрд. грн. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) заснований 1991 р. Акціонерами банку "Фінанси та Кредит" є структури, підконтрольні українському бізнесменові Костянтину Жеваго, - компанія "F & C Realty" (47,06%) і ТОВ "Асканія" (48, 88%). За підсумками 2010 р. банк зафіксував чистий збиток у розмірі 188,6 млн. грн. Січень-березень 2011 р. закінчив з чистим прибутком 65 млн. грн., операційний прибуток фінустанови склала 201,7 млн ​​грн.

Фонд гарантування вкладів фізосіб здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам КБ "Володимирський" з 26 жовтня до 30 листопада 2011 р. через філії та відділення банку-агента фонду - КБ "Хрещатик". Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті фонду потрібно пред'явити паспорт та довідки органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податків. За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам, слід звертатися до ліквідатора ВАТ "КБ "Володимирський", який працює за адресою: Суми, пл. Незалежності, 10, тел.: (0542) 675-140 (http://www.fg. org.ua)

Довідка "SQ". Довідкова інформація про номери телефонів інформаційного центру банку - 0-800-500-212. Гаряча телефонна лінія фонду: 0-800-308-108 (дзвінки по Україні зі стаціонарних телефонів - безкоштовні).