Служба безпеки України розслідує справу про розкрадання 340 млн. грн. коштів "Родовід Банку". Як повідомив голова СБУ Валерій Хорошковський, СБУ виявила факт розкрадання коштів "Родовід Банку" у розмірі більше 340 млн. грн. у вересні 2009-лютому 2010 рр. За його словами, з цих 340 млн. 300 млн. грн. були перераховані під виглядом оплати правової допомоги сторонньої організації. 13 травня СБУ порушила кримінальну справу проти групи осіб за підозрою в розкраданні коштів "Родовід Банку". У рамках цієї справи 18 травня СБУ затримала колишнього тимчасового адміністратора банку Сергія Щербину, зараз він перебуває під арештом (http://elvisti.com)

Довідка "SQ". ПАТ "Родовід Банк" зареєстровано в 1990 р., за класифікацією НБУ входить до групи великих банків. За даними НБУ, на 1 квітня 2010 р. "Родовід Банк" займав 20-е місце за активами (12,8 млрд.грн.) Із власним капіталом в 2,04 млрд.грн., статутним - 8,41 млрд.грн . За I квартал 2010 р. збиток банку перевищив 3 млрд. грн. У липні 2009 р. в рамках програми рекапіталізації (на суму 2,809 млрд.грн.) держава в особі Міністерства фінансів офіційно стало власником 99,97% акцій "Родовід Банку".

"VAB Банк" увійшов до переліку банків-агентів з оформлення відшкодування ПДВ облігаціями. "VAB Банк" увійшов до переліку банків-агентів, відібраних Міністерством фінансів для оформлення відшкодування ПДВ облігаціями. Ці цінні папери підтверджують зобов'язання держави відшкодувати платникам податку накопичену бюджетну заборгованість з повернення ПДВ, задекларовану до 1 травня 2010 р. ПДВ-облігації будуть випущені в бездокументарній формі і зможуть вільно торгуватися на вторинному ринку. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ" Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований у 1992 р. Згідно даних НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена 150 відділеннями в Україні, а також представництвом в м. Будапешт (Угорщина). На 1 січня 2010 р. регулятивний капітал банку склав 1 млрд. 195 тис.грн, обсяг чистих активів - 7,3 млрд.грн.

Донецьке регіональне відділення "OTP Bank" переїхало в новий офіс, розташований у центрі Донецька, в будівлі бізнес-комплексу (вул. Рози Люксембург, 12А). 23 червня відбулося урочисте відкриття нового офісу відділення. Існуюче відділення за адресою вул. Постишева, 127 продовжить функціонувати в звичайному режимі. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "ОТП Банк" - універсальний банк, надає фінансові послуги для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. У листопаді 2006 р. "OTP Bank Plc." (Угорщина) придбав банк і став стовідсотковим власником, банк був перейменований в "OTP Bank". Згідно даних АУБ, 1-й квартал 2010 р. банк закінчив із прибутком 87,3 млн. грн., загальні активи банку - 28,1 млрд. грн., кредитний портфель - 27,4 млрд. грн., власний капітал -2 , 9 млрд. грн.