ВАТ "Хартрон" (Харків) поставило на Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) пожежно-охоронну сигналізацію пасажирських вагонів "Прометей-5". Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці.

Пасажирські вагони виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (Полтавська обл.), які експлуатуються на дорозі, вже обладнані "Прометеєм". Системами "Прометей" обладнані "Столичний експрес" (два склади), поїзд "Конарєв" (Харків-Москва), "Південний експрес" (Харків-Сімферополь, два склади), а також причіпні вагони Харків-Берлін і Харків-Варшава.

Як пояснили на дорозі, в ході капітально-відновлювального ремонту сучасними пожежно-охоронними сигналізаціями будуть обладнані і старі вагони. Спочатку будуть обладнані сигналізацією вагони, які будуть задіяні у перевезеннях під час Євро-2012.

Як відзначили в прес-службі, вагони, які вже експлуатуються, обладнають новою системою силами дороги, а вагони, які зараз виробляються на Крюківському вагонобудівному заводі для Південної залізниці, будуть відразу обладнані "Прометеєм". Нова система при задимленості, яку створюють кілька сигаретних затягувань, подає звуковий сигнал, вказує на пульті провідника місце загоряння, а також автоматично відключає генератор і знеструмлює ланцюг електроживлення вагона.

Довідка "SQ". Південна залізниця проходить територією шести областей України. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові.